6 hónapos várandósan hogy alszotok éjszaka?
Nem találok megfelelő pozíciót, mert állandóan fáj a szívem (nyomást érzek).
Nagyon kellene a pihenés, mert a 18 hónapos kisfiam eléggé eleven :-)
Szóval: magas párnán alszotok? Oldalt? Háton? Esetleg kispárnával térd között?
Köszi a válaszokat!
Hason ugye nen nagyon tudsz, hanyatt meg nem szabad, marad az oldalt. Nekem mindkét terhességemnl volt egy időszak (2-4 hét) mikor nagyon nagyon szúrt a rekeszizmom. Sokat nem tudtam tenni, szenvedtem, és vártam, hogy jobb legyen. A lábam közé mindig teszek párnát, vagy odagyűröm a takarót.
Recept nincs, egyénileg ki kell tapasztalni.
Amúgy én is kivagyok, lányom 20 hós, 2 hónapja nem alszok többet mint 2-4 órát egy éjjel, és 37 hetes vagyok...
Én háton alszok a legjobban...picit nagyobb, vastagabb párnára váltottam,így nem teljesen vízszintesen fekszem!
Oldalt fekve 2 perc alatt elzsibbadok...nem tudok úgy aludni!
26h terhes
Sajnos ezt ki kell tapasztalnod.Az 1.babámmal csak oldalt tudtam aludni,semmi "mellékhatással".Ő most 15hónapos.És egy igazi örökmozgó
Most 24+4hetes vagyok,és szinte csak hanyatt tudok jól aludni.Nem egész éjjel,de csak úgy tudok elaludni.Nekem toll párnám van,és egy vastagabb kispárnám.Így én sem vagyok teljesen vízszintben,de pont elég ahhoz,hogy nem jöjjön vissza a savam.Viszont időközben oldalamra fordulok,és éjjel többször is van rá precedens,hogy arra kelek,hogy vagy a combom,vagy a felkarom zsibbad.A doki magnéziumot javasolt(éjjelre is).Egyenlőre még takarót/párnát nem rakok a hasam,lábam közé-de a fiammal a vége felé már kellett a támaszték.
esetleg ha úgyis tervezel szoptatós párnát venni,próbáld ki azt.az elég hosszú ahhoz,hogy a lábad és a hasad alá is odategyed.
Én az első terhességemnél is (2,5 éve) és most is sajnos hanyatt egyáltalán nem tudok feküdni sem, meg félig ülve-fekve sem, mert 5 perc után szinte úgy kell felsegíteni. Beáll a derekam, és nagyon fáj, kész kínlódás onnan felkelni, először oldalra kínlódom magam, ott várok egy kicsit, aztán nagy nehezen felkelek, és állok még kb 1 percig, mire el merek indulni, sántikálvía, öregesen. Pedig néha azért ücsörgök így kicsit, babucim is jobban mozog ilyenkor. Apa csak "öreganyónak" hív ilyenkor, én viszont roppant kellemetlenül érzem magam, azért 27 évesen....
Na de a lényeg, jobb oldalamon (ami persze apa felé van) a pindur kikopog, hogy így neki nem jó, háton ugye alapból "öngyilkosság lenne számomra", marad a bal oldal, amit kezdek unni. Néha begyűröm a takarómat a hasam alá, éjjel meg arra kelek, hogy hanyatt fekszem, és alig bírok felkelni. (az elsőnél apának egyszer keményen kellett segítenie felkelni, azt végigzokogtam-tehetetlenség és szégyen miatt.
Mostanában, kb 3 napja meg 2 óránként kelek, mint egy vekker, pedig nem is nyomja még a hólyagom, megyek megnézem a nagyfiam, aki persze örökké ki van takarózva, este nem bírok elaludni még éjfélkor sem, forgolódok ezerrel, amúgy reggel meg kelek 5-kor, mert még melózok... Szóval nem egyszerű sajnos, és akkor még mi lesz a végefelé...???
24 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!