Amióta terhes vagyok állandóan csak kólát innék. (9h)
Ez nagy baj? Elég sokat is iszom, de azt olvastam, hogy a
Light az ártalmas.
Annyiból nem jó csak, hogy megköti a kalciumot a szervezetedben. Mondjuk egy kisebb pohár naponta nem árthat. Nem tudsz váltani valamire (traubi, gyömbér?), Egyébként amit kíván az ember, nagyon rossz nem lehet...
2010. febr. 4. 16:40
Ja, ezt nem a light-ra értettem, de szerintem tök mindegy, mert az egyikben cukor van, a másikban édesítőszer (ha jól tudom, lehet, hogy más különbség is van?)
első
2010. febr. 4. 16:42
Szerintem a lehető legrosszabb. Simán a cola, főleg a light.
Előtte is azt szeretted? Vagy mi lehet benne amit kívánsz?
Ki kellene váltani vmivel..
2010. febr. 4. 16:42
4/12 A kérdező kommentje:
Előtte is szerettem, de csak ritkán ittam. Most viszont csak kólát innék mindig ha nincsen pedig csak a víz.. más nem kell. Próbáltam leállni, mert hízlal is és am. is könnyen jönnek a kilók, de nem igazán sikerül.
A cola nem a cukortartalma miatt ártalmas. Teljesen mind1, hogy light vagy sem. Terhesen és szoptatás alatt sem ajánlott ilyeneket inni, de ha csak keveset iszol akkor még belefér. Rosszabb, ha sóvárogsz utánna. A babának nem tesz jót igazából, de ha mérsékeled a napi mennyiséget, akkor csak kevés mérgező anyag jut el hozzá.
2010. febr. 4. 17:37
Learom, amit az orvosom tanácsolt, de ezért valószínű, hogy itt a torkomnak fognak ugrani. Szóval, én a terhességem első 3 hónapját végig hánytam, de szó szerint semmi nem maradt meg bennem. Az orvosom azt mondta igyak colát, minnél hidegebben (hűtőből, jégkockával). Ez bennem maradt, pedig már ott tartottunk, hogy ha ez is kijön, akkor kórházba kell mennem infúzióra. Egészséges, gyönyörű kisfiunk született. :)
2010. febr. 4. 17:43
:) igen, a jeges kóla, hányás ellen kisgyereknek is, de pár kanállal csak, amíg a tünetek megszűnnek.
És csak üveges, nem műanyag palackos és nem light
2010. febr. 4. 18:31
Nekem is a kóla segített a hányinger leküzdésében!
De miután elmúlt a hányingeres korszak azután már nem kellet most a kamilla tea a favorit nálam:)
20 hetes kismama
2010. febr. 4. 21:03
én alapból nem szeretem a kólát, nagyon ritkán iszom. Amikor terhes voltam, viszont én is nagyon kívántam. Szerintem naponta egy pici pohár nem árthat. Legalábbis nekem nem ártott. Nálam, talán az lehetett, hogy nagyon alacsony volt a cukrom a 2. trimesztertől. (volt hogy étkezés után 2,3 volt)
2010. febr. 4. 21:43
szia!
szerintem a kóla nem csak a cukor miatt rossz, hanem mert a kálciumot kioldja a csontokból (a fogak ilyenkor egyébként is könnyebben mennek tönkre), meg a szénsav se a legjobb!
lecsökkenti a ph-t a gyomorszájnál, ahol lúgosnak kéne lenni!
karamellel színesítik, ami ezerszeres higitásban is színez, szerintem ez se jó.
én nem ittam szénsavasat, amióta terhes vagyok!
:)
remélem segítettem.
2010. febr. 5. 08:31
Kapcsolódó kérdések: