38 évesen még nem késő, első gyereket vállalni 1 nőnek?
Figyelt kérdés
2015. jan. 1. 10:01
21/31 anonim válasza:
38 múltam mikor az első gyerekemet szültem, problémamentes fogantatás és terhesség után, természetes úton jött világra. 40 leszek és idén tervezzük a második csemetét. Úgyhogy nem késő.
22/31 anonim válasza:
sosem keso, ha ti ugy erzitek es egeszseges vagy! sok boldogsagot a babahoz!
24/31 anonim válasza:
Szerintem is orvossal meg kell beszélni. Ha többedik gyerek születik ebben a korban, az kevésbé rizikós, mint az első. Viszont sajnos az anya szervezete már nem olyan, mint a fiatalnak, az anya esetén is nagyobb lehetősége van a komplikációnak mind a kihordás, mind a szülés esetén és utána is. Tudom, hogy ezért lepontoznak, de sajnos ezzel is számolni kell.
25/31 anonim válasza:
Szerintem ez attól függ, hogy a szakorvos mit mond, de én a korom miatt nem hagynám ki a gyerekvállalást, ha az orvos nem mondja, hogy van valamilyen egészségügyi indoka. Ismerek olyan nőt aki 42 évesen szülte az első gyerekét, mert akkor találta meg élete párját. Unokatesóm most lesz 40 éves és még nincs gyerek, próbálkoznak. Ők bevállalják, mert a doki nem beszélte le őket, sőt támogató, mert szerinte is meg kell próbálnia. De Ő egész jó fizikai kondiban van, mert végig sportolt, és egészségesen élt. Semmilyen betegsége nincs, csak éppen nem találta meg eddig a megfelelő embert. Családunkban is van késői szülés. Semmi gond nem volt, egészséges a gyerek, már egyetemista. De 3. gyerek volt és 45 évesen szülte keresztanyukám. De Ő is teljesen egészséges volt, és fitt, fiatalos, azóta sincs semmi bajuk. Élik világukat.
26/31 anonim válasza:
Későnek nem késő. Csak azért nem eddig nem volt baba még nem kell lemondani róla. De azért én is azt mondom orvossal lehet beszélni róla. Akinek olyanok a génjei fiatalabb korában is vannak gondjai és akinek jók lehet teljesen jó terhessége és szülése.
27/31 anonim válasza:
Én ennyi voltam, amikor a lányom született, most vagyok negyven, és amikor a nőgyógyászomnak mondtam, hogy szeretnénk tesót, akkor annyit mondott, hogy ő maximálisan támogatja. Az ő praxisában is volt egyébként 42 éves elsőszülő és olyan is, ako 45 évesen szült (igaz, többedszerre).
28/31 anonim válasza:
azóta eltelt pár év.
mi lett kérdező?
lett gyerek? :)))
29/31 anonim válasza:
Én nem a kérdező vagyok, hanem az utolsó (27-es) válaszoló. Azóta nekem még két gyerekem született, a spontán módon fogant ikreim 2017-ben, 3 héttel a 42. születésnapom után jöttek a világra, egészségesen. Persze minden ilyenkor javasolt szűrést elvégeztettem, de a "korom" miatt nem volt baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!