Én nem tudok leszokni a dohányzásról.12 hetes terhes vagyok. Az orvos azt mondta inkább szívjam mint hogy görcsöljek érte. Persze mértékkel. Mennyire nagyon ártalmas?
Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy dohányzik-e vagy sem. Én anyukám is elszívott pár szálat a terhessége alatt és hálistennek nem lett semmi baj. Nem értem a " aki dohányzik annak minek gyerek..." kezdetű mondatokat. Érdekes, hogy mindig csak olyanok válaszolnak, akik természetesen soha nem cigiztek vagy amikor megtudták rögtön le tudták tenni. Nem vonom kétségbe, de azért kíváncsi lennék hány olyan kismama van, aki még gyorsan elszív egy cigit az erkélyen, amikor senki nem látja, amikor még apa sincs otthon, közben pedig azt mondja, hogy Ő bizony már rég letette a cigarettát...Mindig a dohányosok a legnagyobb emberiség ellenes bűnözők, de mi van az alkoholista, ill.drogos terhes nőkkel? Érdekes, azokról soha nem beszél senki. Elnézést, hogy hosszú lettem, de idegesít az álszentség.
Aki tudja, az pedig tegye le a cigit.
En ahogy meglattam a 2 csikot a teszten egybol leraktam...majd a doki is mondta ha kivanom 1 slukkot szivjak bele,nehogy rosszul legyek...ez meg csak a fejemben sem fordult meg ,annak ellenere h napi(majdnem) 1 doboz e elszivtam...!x aztan megkivantam,es 1x beleszivtam ...de olyan rosszul lettem tole,h azt hittem h ott halok meg!Azota meg a hazban ha apukam szivja azt sem birom...egybol rosszul leszek csak ha a fustje csap meg!
Augy nekem nem kerult erofeszitesembe es az elso 2 het sem volt durva,mint ahogy itt az elottem szol ira...nekem csaka baba lebegett a szemem elott!!!
Ha tenyleg akarod ezta babat...azert akkor gondolkozz 1 kicsit felelosseg teljesen.Biztos talalsz valami modot ra,meg ha nem is 1ik naprol a masikra de biztos le tudsz majd szokni.
Annyi rossz dolog tortenhet 1 ilyen okbol kifolyolag!
Probalj a babadra koncentralni!
24 hetes kismama
Igen sok eltérő véleményt olvastam, és nagyon érdekesnek találtam...
Csatlakozom ahoz a válaszolóhoz, aki az alkoholista és drogos kismamákról írt, teljesen igaza van. Sőt vannak ennél rosszabbak is.
Anyukám velem is dohányzott, és igaz, hogy koraszülött lettem, de közel sem ez volt az oka, hanem a vércsoőort összeférhetetlenség. (anyukám 0- és pedig A+)Az első évben nagyon sok baj volt velem (sárgaság, vesemedence-gyulladás, 3x vércsere stb.)Ha folyton azon aggódnánk, hogy mi az ami káros lehet, én biztos megbolondulnék.
Annyi minden más van, ami szennyezi és káros a kismamának és ezeket nem lehet kivédeni. Nálunk az egész család dohányzik, tehát ha nagyon izgulós és fanatikus lennék, nyugodtan élhetnék 9 hónapig egy burokban. Én inkább élvezem a terhességem, tervezgetem a jövőnket és próbálok minden boldog pillanatra emlékezni, ami ebben a csodálatos időszakban velünk történik :):):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!