Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én nem tudok leszokni a...

Én nem tudok leszokni a dohányzásról.12 hetes terhes vagyok. Az orvos azt mondta inkább szívjam mint hogy görcsöljek érte. Persze mértékkel. Mennyire nagyon ártalmas?

Figyelt kérdés
2008. aug. 18. 12:13
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem leszoktatni kéne nem bátoritani a kérdezőt,mint az előző hogy csak cigizz nyugodtan ugyse lesz semmi baj,végül is nem az ő gyereke...
2008. aug. 18. 15:39
 22/31 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy dohányzik-e vagy sem. Én anyukám is elszívott pár szálat a terhessége alatt és hálistennek nem lett semmi baj. Nem értem a " aki dohányzik annak minek gyerek..." kezdetű mondatokat. Érdekes, hogy mindig csak olyanok válaszolnak, akik természetesen soha nem cigiztek vagy amikor megtudták rögtön le tudták tenni. Nem vonom kétségbe, de azért kíváncsi lennék hány olyan kismama van, aki még gyorsan elszív egy cigit az erkélyen, amikor senki nem látja, amikor még apa sincs otthon, közben pedig azt mondja, hogy Ő bizony már rég letette a cigarettát...Mindig a dohányosok a legnagyobb emberiség ellenes bűnözők, de mi van az alkoholista, ill.drogos terhes nőkkel? Érdekes, azokról soha nem beszél senki. Elnézést, hogy hosszú lettem, de idegesít az álszentség.

Aki tudja, az pedig tegye le a cigit.

2008. aug. 18. 15:42
 23/31 anonim ***** válasza:
60%
Sziasztok!Az elöttem szólóhóz te nem tudod felmérni ezt a helyzetet!Igen is le lehet tenni a cigit ha nagyon akarja az illető.Az meg a saját lelkén szárad az iletőnek aki dugiba elszív ja a cigit!
2008. aug. 18. 16:06
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

En ahogy meglattam a 2 csikot a teszten egybol leraktam...majd a doki is mondta ha kivanom 1 slukkot szivjak bele,nehogy rosszul legyek...ez meg csak a fejemben sem fordult meg ,annak ellenere h napi(majdnem) 1 doboz e elszivtam...!x aztan megkivantam,es 1x beleszivtam ...de olyan rosszul lettem tole,h azt hittem h ott halok meg!Azota meg a hazban ha apukam szivja azt sem birom...egybol rosszul leszek csak ha a fustje csap meg!

Augy nekem nem kerult erofeszitesembe es az elso 2 het sem volt durva,mint ahogy itt az elottem szol ira...nekem csaka baba lebegett a szemem elott!!!

Ha tenyleg akarod ezta babat...azert akkor gondolkozz 1 kicsit felelosseg teljesen.Biztos talalsz valami modot ra,meg ha nem is 1ik naprol a masikra de biztos le tudsz majd szokni.

Annyi rossz dolog tortenhet 1 ilyen okbol kifolyolag!

Probalj a babadra koncentralni!

24 hetes kismama

2008. aug. 18. 16:12
 25/31 anonim ***** válasza:
50%

Igen sok eltérő véleményt olvastam, és nagyon érdekesnek találtam...

Csatlakozom ahoz a válaszolóhoz, aki az alkoholista és drogos kismamákról írt, teljesen igaza van. Sőt vannak ennél rosszabbak is.

Anyukám velem is dohányzott, és igaz, hogy koraszülött lettem, de közel sem ez volt az oka, hanem a vércsoőort összeférhetetlenség. (anyukám 0- és pedig A+)Az első évben nagyon sok baj volt velem (sárgaság, vesemedence-gyulladás, 3x vércsere stb.)Ha folyton azon aggódnánk, hogy mi az ami káros lehet, én biztos megbolondulnék.

Annyi minden más van, ami szennyezi és káros a kismamának és ezeket nem lehet kivédeni. Nálunk az egész család dohányzik, tehát ha nagyon izgulós és fanatikus lennék, nyugodtan élhetnék 9 hónapig egy burokban. Én inkább élvezem a terhességem, tervezgetem a jövőnket és próbálok minden boldog pillanatra emlékezni, ami ebben a csodálatos időszakban velünk történik :):):):)

2008. aug. 19. 09:02
 26/31 anonim ***** válasza:
74%
Épp azért, mert rengeteg káros anyag ér minket, amiket nem tudunk kivédeni, nem kéne még a dohányzással tetézni. Mindenkinek joga van elrontani a saját életét! Ebben az a bosszantó, hogy ez a készülödő kis élet mit tehet róla, ha bármi baja lesz?!! És éppen az édesanyja teszi vele... Háááát! Nem szép!!
2008. aug. 19. 10:59
 27/31 anonim ***** válasza:
Na én sem szeretnék ilyen doki kezei közé kerülni. Ez milyen hozzáállás?
2008. aug. 19. 20:39
 28/31 A kérdező kommentje:
Igen!Mindenkinek igaza van.Tényleg alapvető és fontos,hogy ne dohányozzunk a terhesség alatt.Az hogy valaki egyből lerakja ..irigylem.Számomra ez a dolog nem egy csoki amit nem szabad megenni és csak ugy ki lehet dobni.Ezt is meg lehet érteni szerintem.És nem.Nem vagyok önző mert nem csak magamra gondolok.Nagyon régóta cigizem,és a lelki egyensúlyom sincs rendben a gyerekkorom miatt (persze ez nem mentség) de egyszerűen ha egy nap nem tudok rágyujtani,remeg a kezem és hiába az akarat erő csak az jár az eszemben hogy rá kell gyújtanom.És nem ám azthiszi itt mindenki hogy én nem akarok egézséges babát.Dehogyisnem.És próbálok ellene küzdeni de sikertelen.Azért remélem valaki ezt megérti.És milyen érdekes mert láttam én is nem egy pocakos hölgyet szívni a bagót az utcán és még én is felfigyeltem.:)Bár én az utcán meg sehol se nem szoktam csak otthon néha.Ami már nagyon kell.
2008. aug. 20. 08:21
 29/31 anonim ***** válasza:
67%
Egyszerűen elképesztő nagy hülyeségnak tartom azt, hogy azért nem tud ülni, és renndesen beszélni, mert az anyukája dohányzott. Azok gének, örökölt valamit. A cigi nem okoz ilyesmit. Ezzel foglalkozom 20 éve. Rengeteg ismerősöm dohányzott terhesen, egészséges babájuk született. Olyan is van, aki soha nem dohányzott, 3 gyereke van, és mind a három beteges. Ha egy nap elsziv a mama 3-5 szálat, sem árt többet, mintha a Blahán sétálgatna 1 órát a kipuffogófüsben!!!!
2009. máj. 1. 12:41
 30/31 anonim ***** válasza:
Semennyire. Inkàbb cigizz többet,utcàn is,csak ne legyél ideges,nem szègyen. Remélem szèp,egèszsèges babàt szülsz.
2017. nov. 19. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!