Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én nem tudok leszokni a...

Én nem tudok leszokni a dohányzásról.12 hetes terhes vagyok. Az orvos azt mondta inkább szívjam mint hogy görcsöljek érte. Persze mértékkel. Mennyire nagyon ártalmas?

Figyelt kérdés
2008. aug. 18. 12:13
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem keress rá a neten, de előtte gondolkozz el rajta, hogy igazán akarod e a babát, egészséges babát szeretnél-e, mert egy kicsit felelőtlenségre vall,hogy a babád miatt nem tudod lerakni kb 1 évre. a dohányzásról való leszokás akarat kérdése, neked még okod is van, Az apukám 30 év dohányzás után probál leszokni, eddig sikerrel. Agyban kell eldönteni! Sok sikert!
2008. aug. 18. 12:17
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egyik rokonom 20 évig dohányzott és pikk-pakk leszokott. Szerintem neked is sikerülne, csak egy kis akarat erő kell és gondolat elterelés. :)
2008. aug. 18. 12:18
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nagyon ártalmas, úgyhogy le fogsz tudni szokni róla! Én 18 évig dohányoztam közel napi 1 dobozzal és abbahagytam. Minden a fejben dől el. Gondolj mindig a babádra, hogy nem kap elegendő oxigént, hogy nikotinfüggő lehet, hogy kisebbb súlyú, betegesebb baba lesz, csak azért, mert Te dohányzol. Az első két hét nagyon kemény a leszokásnál, de utána már sokkal könnyebb lesz, főleg, ha a babádra koncentrálsz. Ő rádbízta az életét!
2008. aug. 18. 12:20
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

A kis molekulasúlyú anyagok, mint a alkohol, nikotin, kokain, heroin, átjutnak a méhlepényen és eloszlanak a magzat szöveteiben, ám míg a fogamzást követő első két hétben a magzat nem fogékony a teratogénekre (morfológiai vagy funkcionális zavart okozó anyagok), addig a beágyazódást követően a magzat gyakorlatilag teljesen védtelen lesz ezen anyagokkal szemben.

Ami általánosságban kitűnik, hogy a különböző kábítószerek hatására nő a lepényleválás és a koraszülések aránya (az intravénás drogok a legveszélyesebbek, itt 25-30% a koraszülés gyakorisága), és a hirtelen halvaszületések is gyakoribbak (a gyermek fejlődésében tapasztalt későbbi következményekről cikksorozatunk következő részében írunk majd).

Ha valaki dohányzik a terhessége alatt, vegye számításba, hogy egy szál cigarettából 1 mg nikotin és 10-15 mg szénmonoxid szabadul fel, ami nemcsak az idegsejtek fejlődését befolyásolja, hanem a növekedést is, azaz minél több doboz cigit pusztítunk el, annál többet teszünk a pici növekedése ellen.

Megfigyelték továbbá, hogy a dohányos anyák gyermeki gyakrabban elhíznak - bár ennek okára nem jöttek rá -, de ez még mindig nem ér fel a súlyos alkoholizmus veszélyeivel, ami amellett, hogy a legelterjedtebb "drog" (Magyarországon 800 ezer regisztrált alkoholistáról tudnak), egyben a legszembetűnőbb fejlődési zavarok okozója is.

Én ezt találtam... :(

2008. aug. 18. 12:21
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

CSak annyira, hogy elhal a méhlepényed, nem táplálja a babát, aki ezért kicsi lesz és nagy eséllye koraszülött, nem beszélve az egyéb károsodásról.

Döntsd el, melyik a fontosabb számodra, mert mindent lehet, csak akarni kell!!!

2008. aug. 18. 12:24
 6/31 anonim ***** válasza:
59%

Azt kérdezted, hogy van-e aki dohányzott terhesség alatt...

Van! Anya 18 éves volt amikor "közbejöttem", akkor mar két éve cigizett. Hát, a terhessége alatt sem hagyta abba, és (szerencsére) nem lettem koraszülött, és beteges sem vagyok így 23 évesen sem :)(Ja, és én még egyetlen szál cigit sem szívtam el életem során...)

Az egyik barátnőm is cigizett végig a terhessége alatt is és az ő kislánya is makkegészséges.

Ezek biztos, hogy ritka és szerencsés esetek, mert tényleg nagyon káros a cigi a babákra nézve, de szerintem ezt te is tudod jól, azért próbáld csökkenteni a mennyiséget!

A kérdés azonban az volt, hogy vannak-e ilyen tapasztalatok. Hát vannak :)

Ja és attól, ha cigizel, még nem leszel rossz anya (tapasztalat):)

2008. aug. 18. 12:33
 7/31 anonim ***** válasza:
77%
De igen, le tudsz szokni róla, erős vagy és a babád érdekében sikerülni fog! Próbálj tapaszt vagy rágózni, azt hiszem gyógyszertárban lehet kapni Nikotin tartalmú rágógumikat (2 vagy 4 mg, mentolos vagy gyümölcsös ízben) és még pár szál is belefér, de aztán keményebbnek kell lenned és teljesen letenni a cigit. Most rajtad áll hogy egészséges lesz-e a babád vagy sem. Csak ez lebegjen a szemed előtt. Sok sikert!
2008. aug. 18. 12:39
 8/31 anonim ***** válasza:
86%
Szia! Saját pélával tudok szolgálni! Mielőtt minden ide író a torkomnak ugrana, leszögezem: semmi szükség rá, megkaptam már a magamét. Én 14 évig napi 2 doboz cigit szívtam. Megtudtam, hogy babaát várok, ezért elhatároztam: leteszem. Nem sikerült. Napi 3-5 szálat elszipákolta. Nem volt szép tőlem. Aztán elmentem egy uh-ra, és kiderült, nem úgy fejlődik a baba, ahogy kellene. Azt hittem megőrülök. Persze, rögtön magamat kezdtem okolni érte, és joggal! Vizsgálatok, uh, gyógyszer...stb. Azóta is félek. Pedig minden rendben, szerencsére. Sikerült meggyűlölnöm a cigit egy életre! Nem kívánom neked azt, amit éreztem. Szerintem ember nem tud úgy gyűlölni, mint akkor én magamat. Kérj segítséget, gondolj másra, bármit! Nagyon gondold meg, mint teszel. Nem ér annyit semmi, ezen a világon, mint a pici élet a pocakodban.
2008. aug. 18. 12:43
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát amint látjuk,vannak kivételes esetek-hála az Ègnek!-de azért inkább ne kockáztass...Szerintem is csak akarat kérdése az egész.Dohányoztam én is,régóta,igaz nem sokat,de a baba óta egyetlen egyet sem!Mára rosszul vagyok a cigifüsttöl,márcsak a tudat miatt is.

Kívánom,hogy sikerüljön mielöbb leszoknod és minden rendben legyen!

2008. aug. 18. 12:53
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

A cigizéseddel nem csak a gyerek életét teheted tönkre, hanem a sajátodat is. Ha beteg gyereked születik, megvan a program egy életre, az állandó ápolása, felnöttként is. Lehet, hogy ez túlzás,de mivel elég önző vagy, talán ezzel lehet rád hatni. Gondold át!!

Egy ex-dohányos kismama

2008. aug. 18. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!