Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én nem tudok leszokni a...

Én nem tudok leszokni a dohányzásról.12 hetes terhes vagyok. Az orvos azt mondta inkább szívjam mint hogy görcsöljek érte. Persze mértékkel. Mennyire nagyon ártalmas?

Figyelt kérdés
2008. aug. 18. 12:13
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
49%

én azt nem értem, hogy amig dohányzik valaki, addig minek akar gyereket? úgy értem, miért kezd el próbálkozni? hiszen ha logikusan végiggondoljuk, amint szülő leszel, az egy hatalmas életmódváltoztatással jár. a dohányzás letétele ehhez képest semmi.

de ha még a cigit sem birja lerakni a gyereke kedvéért, akkor vajon később, amikor sokkal nagyobb áldozatokat kell vállalni, akkor mi lesz?

2008. aug. 18. 12:55
 12/31 anonim ***** válasza:
59%

Hát szerintem is inkább mértékkel dohányozz, mint hogy görcsölj érte. Napi 1-2 szál cigi nem mondom hogy nem árt. De amit a kismama kíván azt sajnos meg kell adni a szervezetnek, mert még rosszabb lesz ha nem adod meg magadnak szerintem. Ezzel biztos sokan nem értenek egyet, de ez van, ez csak az én magánvéleményem. Van akinek 1 szál cigi annyira kell, mint másnak egy pohár víz.

Nekem anyukám erős dohányos volt, aztán velem is és a testvéremmel is végig dohányzott, azt nem tudom naponta hány szálat szívott el, de mindketten teljesen egészségesek vagyunk!! Semmi betegségünk nem volt a szokásos gyerekbetegségeken kivül, és egyikünk se dohányzik. Mindketten 3000 gramm felett születtünk és 50 centi felett. Pedig régen nem voltak ilyen-olyan vitaminok meg nem tudom milyen szerek..

Vagy másik példa, keresztanyukám 40 éves januárba szülte meg makk egészséges kislányát 3500 grammal és ő is cigizett végig, sőt hát még most is.

Koraszülés se volt egyiküknél se.

Szóval szerintem ezt neked kell eldöntened!

Mindenesetre nagyon szép babavárást és egészséges kisbabát kívánok neked!;)

27 hetes kismama

2008. aug. 18. 12:57
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is dohányoztam,és amikor megtudtam letettem.Az lebegett a szemem előtt,hogy ha a cigi miatt baja lesz a gyereknek,akkor azt sosem tudnám megbocsátani magamnak,hiszen az én gyengeségem tette tönkre egy ember életét.A szülés után a férjem is abbahagyta a dohányzást,mert ő sem szeretné mérgezni a gyereket.

Lehet keményen hangzik,de aki ennyit nem tud megtenni a gyerekéért,az inkább ne is vállaljon gyereket.

2008. aug. 18. 13:04
 14/31 anonim ***** válasza:
57%

A terhességem előtt is dohányoztam. Igaz, nekem egy doboz cigi egy hétig, vagy tovább is eltartott. Amikor terhes lettem az első babámmal, akkor sem hagytam abba. Az orvosom azt mondta, ha szűkségem van erre a pár szálra, akkor szívjam. Volt, hogy napokig rá sem néztem a cigire. A kislányom egészségesen és normál súllyal született a kiírt időre.

A mostani terhességem alatt is kívánom. Most is van, hogy napokig nem gyújtok rá.

A babám rendesen fejlődik. Teljesen jól van és egészséges.

Az anyukám erősen dohányzott. napi egy doboz volt a minimum.

Hárman vagyunk testvérek. Egészségesek vagyunk és anyu sosem hagyta abba a dohányzást.

Az irások alapján azt gondolom, szerencsések vagyunk.

Hallottam olyat is, hogy a kismama leszokott a dohányzásról és elvonási tünetek jelentkeztek nála. Rosszul lett, elájult, stb.

Boldog babavárást.

2008. aug. 18. 13:39
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Akarat kérdése az egész!Én is cigarettáztam a terhességem előtt, mikor megtudtam hogy babát várok nem is volt kérdés letettem rögtön.Jobb lenne nélküle neked is és a babádnak is.Egy probálkozást megér a gyermekedről van szó.hidd el megéri!Sok sikert!
2008. aug. 18. 13:42
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki a mi városunkba eljönne mikor szakorvosi van hát igen meglepődne hogy mennyi kismama cigizik még az orvost várjuk, és van aki a az otthoni töltött cigit szívja!!! Mondanom sem kell h nem épp a mi fajtánk azok akik szívják!(Jelzem nem azért írtam mert van velük valami gondom) Nekik pedig egészséges gyerekük van ja és nem is egy! Én is cigiztem előtte nem ítélem el azokat akik cigiznek ök tudják. Engem csak az bánt h ne az utcán szívja ne olyan helyen ahol 1000 ember látja őket!!! 25 hetes kismama
2008. aug. 18. 13:49
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne haragudj, de nem értem, hogy lehet valaki ennyire önző.Igenis le lehet tenni! Gondoltál már rá mit érezhet a törpe a hasadban?

Mielőtt bármit is gondolnál, én is cigiztem.10 évig min. napi 1 doboz.Mikor a párommal a babán kezdtünk gondolkodni azt mondta, h majd ha már 1 éve nem szívom, akkor beszélhetünk a tervezésről. Akkor nagyon durvának tarottam, de ma már tudom, hogy ha így direkbe nem veszélyeztetem a gyerekemet, akkor is van miért aggódni, már a terhesség alatt is. Már 3 éve nem dohányzom, ma is van, hogy eszembe jut, de szeretnék még egy kisbabát, és szeretném őket felnevelni is, szóval még kb. 20 évig nem gyújtok rá. Utána lehet, mert nagyon imádtam füstölni.

2008. aug. 18. 13:57
 18/31 anonim ***** válasza:
17%
Tudod a dohányosok babái mindig sokkal csúnyábbak lesznek te meg majd irigykedsz a korházba a szép kisbabákra és majd nem érted a tiéd miért ilyen kicsi csúnya és koraszülött,esetleg később beteges.Ha ilyen önzö vagy ne szülj gyereket!Majd cigivel a szádba szoptatod?
2008. aug. 18. 14:15
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én most olyat fogok írni ami miatt biztos le fogod tudni tenni a cigit, feltéve ha egészséges babát szeretnél. Az egyik ismerősöm nem tudta letenni, és sajnos nagyon beteg kisbabája született. Elmúlt 2 éves, és csak 8 kg, nem tud ülni sem és nem beszél csak nyöszörög szegény. Az orvosok mind a mai napig nem tudják pontosan hogy mi is a baja, de vissza van maradva a fejlődésben.Ezt tartsd szem előtt amikor rágyújtasz.

Sok sikert!

2008. aug. 18. 14:21
 20/31 anonim ***** válasza:
18%

Ez aztán a hozzászólás: "Tudod a dohányosok babái mindig sokkal csúnyábbak lesznek te meg majd irigykedsz a korházba a szép kisbabákra"

Honnan veszel ekkora hülyeséget?

Anyukám is végigcigizte a terhességet. Mégis szép vagyok és makk egészséges.

Egyébként kinek mi köze hozzá, hogy a másik mit csinál az utcán? Ha cigizni akar, szívja, nem a mi dolgunk. Ha nem tetszik, ne nézzetek oda.

2008. aug. 18. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!