Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Idegen macska ártalmas? Mit...

Idegen macska ártalmas? Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

szisztok!

3 hete derült ki hogy babát várok. nem vagyunk fiatalok, 34 éves leszek, és ez lenne az első babánk.

Olvastam hogy előfordulhat a macskáktól a toxoplazma fertőzés. nekünk házban van bent két kistestü kutyánk. ami viszont bosszant! van egy teraszunk, fedett, de nem körbekerített. a szomszéd macskája nyáron a hintaágyban tanyázott. nem is foglalkoztunk úgy vele. de aztán ami ma reggel volt az kivágta nálunk a biztosítékot. ki volt terítve az ülőkére egy paplan, szellőzni, mert ráömlött valami. ma reggel mit látok???? összeszarta és hugyozta a macska!!!!!!!!még annyira sem volt képes hogy lemásszon róla!!! mit tehetek? Mit mondjak a szomszédnak, akivel nagyon jó a viszonyunk!? Vagy csak én lihegem túl? és ha nyáron belepisil a hintaágyba amiben ülni szoktam, és a kezemmel hozzáérek a megszáradt vizelethez?

TI MIT TENNÉTEK??? én nem szeretnék egy picit sem kockáztatni, de ez nem mehet így!

2010. febr. 3. 09:27
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
48%
Higiéniáról beszélünk?Két kutya a lakásban az aztán nagyon higiénikus.A macska meg nem pisil meg kakil a paplanra hagyjátok már a hülyeséget.Aludni jár oda meg melegedni, lehet arra járt valami büdös borz vagy tudom is én és az volt.
2010. febr. 4. 21:56
 52/60 anonim ***** válasza:
20.53! Nyugodj meg senki nem bántja a kérdezőt! És ne akadj ki de senki nem fogja bántani a macskákat sem (remélhetőleg) amíg létezik a fertőtlenítő és a vérvétel és az antibiotikum! Tudom, hogy szereti a kérdező az állatokat nekem ez rögtön lejött. Csak azok a MOCSKOS DÖGÖK ne SZARnának oda neki!
2010. febr. 5. 08:34
 53/60 anonim ***** válasza:
34%
Nem unjátok??? Kezd ovisba csapni a történet..
2010. febr. 5. 10:49
 54/60 anonim ***** válasza:
48%
Nem, nem unjuk! Sőt!
2010. febr. 5. 11:48
 55/60 anonim ***** válasza:
51%
Helló!Az illóolajos vagyok és érdeklődnék,sikerült-e vele elüldözni a "kedves szomszédot"? :)))
2010. febr. 26. 20:51
 56/60 A kérdező kommentje:

szia!

kiöntöttem egy kis citrom illóolajat, meg egy kis borsot....amikor hó volt, még láttuk ezek után is a macska nyomait. most ott tartunk hogy volt az ülőkére rácsavarozva egy szivacs ülőkerész, sajnos ki kell dobnunk mert olyan "macska" szaga lett, büdös, még egy méterről is érezni. :-( A bejárati ajtó körül is látta apu ólálkodni a cicát. Mindegy....azt hiszem majd nyárra veszünk olyan frekvenciás cicariasztót, hátha használ. a Toxo vizsgálat eredményét jövőhéten tudom meg.

köszönöm érdeklődésedet, szia

2010. febr. 28. 10:46
 57/60 anonim ***** válasza:
Sajnálom,hogy nem vált be :( ,és majd írj,mi lett az eredményed(toxo). Azért ha még hallok valami trükköt,megírom. Szép napot! :)
2010. febr. 28. 11:01
 58/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm... :-) majd inkább nyáron lesz fontos hogy a cicus elkerülje a teraszunkat. Miután írtam neked,rá vagy tíz perccel láttam hogy a cicus éppen a terasz mellett végezte "nagydolgát"...nem értem hogy miért nem a "saját" kertjében végzi ezt el. sajna mivel két kis kutyánk is van, ez nem éppen jó dolog. Arról nem, beszélve hogy az ülőke szivacsot is dobhatjuk ki. :-(

előre is köszi a még lehetséges ötleteket.

szép napot neked is :-)

2010. febr. 28. 12:03
 59/60 anonim ***** válasza:

Beszélgettem egy barátnőmmel,és nekik a tömény ecet volt a megoldás(ha már az olaj csődöt mondott).Azt mondja,a lecsinált dolgot megtisztítod,és ecettel utókezeled.Talán egy próbát megér ez is +ezt találtam még:

A Macskajaj márkanéven a tavaly tavasszal Németországban bemutatott növény egy díszcsalán hibrid, latin neve Coleus canina Hybride. Liláskék virágain vannak, leveleinek aromás illatát a macskák, kutyák, és egyéb, a kertbe merészkedő emlősök nem bírják. Bokrosodó termetű, liláskék ajakos virágai és ezüstös zöld levelei nyáron igen mutatósak. Homokozók környékére ajánljék ültetni, hogy a macska és a kutya ne ott végezze el a "dolgát". Egynyári dísznövény, ami dugványról szaporítható, a muskátlihoz hasonlóan augusztusban. Cserépben is tartható. Leginkább a napos fekvést kedveli, ahol 30-40 centiméter magasra nő meg. Jó szárazságtűrő, túlöntözni nem szabad, tápoldatot is csak mérsékleten kíván. Szárazon tartva illata erőteljesebb lesz, így "macskariasztó hatása" is jobb. A meglévő növényt becserepezve, a muskátlihoz hasonlóan hűvös, nem túl sötét helyen át lehet teleltetni.

Sok sikert! :)

2010. febr. 28. 20:56
 60/60 A kérdező kommentje:

köszönöm :-)

ezt az ecetes dolgot kipróbálom. a virágot nem merem a két kis kutyánk miatt. ma megjött az eredmény, azt mondták már átestem ilyen fertőzésen. kérdeztem hogy: akkor nem kaphatom többet el?...a válasz: nem tudom.....igaz ezt egy nővérke mondta, a dokim még nem látta a papírt.

szóval jó időben kipróbálom ezt az ecetes mosást, csak sajna az ülőkét már ki kell dobni. nyáron meg jó lenne a hintaágyra is találni valami megoldást.

köszi a segítséget, szép estét, szia

2010. márc. 1. 18:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!