Idegen macska ártalmas? Mit tegyünk?
szisztok!
3 hete derült ki hogy babát várok. nem vagyunk fiatalok, 34 éves leszek, és ez lenne az első babánk.
Olvastam hogy előfordulhat a macskáktól a toxoplazma fertőzés. nekünk házban van bent két kistestü kutyánk. ami viszont bosszant! van egy teraszunk, fedett, de nem körbekerített. a szomszéd macskája nyáron a hintaágyban tanyázott. nem is foglalkoztunk úgy vele. de aztán ami ma reggel volt az kivágta nálunk a biztosítékot. ki volt terítve az ülőkére egy paplan, szellőzni, mert ráömlött valami. ma reggel mit látok???? összeszarta és hugyozta a macska!!!!!!!!még annyira sem volt képes hogy lemásszon róla!!! mit tehetek? Mit mondjak a szomszédnak, akivel nagyon jó a viszonyunk!? Vagy csak én lihegem túl? és ha nyáron belepisil a hintaágyba amiben ülni szoktam, és a kezemmel hozzáérek a megszáradt vizelethez?
TI MIT TENNÉTEK??? én nem szeretnék egy picit sem kockáztatni, de ez nem mehet így!
szia!
kiöntöttem egy kis citrom illóolajat, meg egy kis borsot....amikor hó volt, még láttuk ezek után is a macska nyomait. most ott tartunk hogy volt az ülőkére rácsavarozva egy szivacs ülőkerész, sajnos ki kell dobnunk mert olyan "macska" szaga lett, büdös, még egy méterről is érezni. :-( A bejárati ajtó körül is látta apu ólálkodni a cicát. Mindegy....azt hiszem majd nyárra veszünk olyan frekvenciás cicariasztót, hátha használ. a Toxo vizsgálat eredményét jövőhéten tudom meg.
köszönöm érdeklődésedet, szia
Köszönöm... :-) majd inkább nyáron lesz fontos hogy a cicus elkerülje a teraszunkat. Miután írtam neked,rá vagy tíz perccel láttam hogy a cicus éppen a terasz mellett végezte "nagydolgát"...nem értem hogy miért nem a "saját" kertjében végzi ezt el. sajna mivel két kis kutyánk is van, ez nem éppen jó dolog. Arról nem, beszélve hogy az ülőke szivacsot is dobhatjuk ki. :-(
előre is köszi a még lehetséges ötleteket.
szép napot neked is :-)
Beszélgettem egy barátnőmmel,és nekik a tömény ecet volt a megoldás(ha már az olaj csődöt mondott).Azt mondja,a lecsinált dolgot megtisztítod,és ecettel utókezeled.Talán egy próbát megér ez is +ezt találtam még:
A Macskajaj márkanéven a tavaly tavasszal Németországban bemutatott növény egy díszcsalán hibrid, latin neve Coleus canina Hybride. Liláskék virágain vannak, leveleinek aromás illatát a macskák, kutyák, és egyéb, a kertbe merészkedő emlősök nem bírják. Bokrosodó termetű, liláskék ajakos virágai és ezüstös zöld levelei nyáron igen mutatósak. Homokozók környékére ajánljék ültetni, hogy a macska és a kutya ne ott végezze el a "dolgát". Egynyári dísznövény, ami dugványról szaporítható, a muskátlihoz hasonlóan augusztusban. Cserépben is tartható. Leginkább a napos fekvést kedveli, ahol 30-40 centiméter magasra nő meg. Jó szárazságtűrő, túlöntözni nem szabad, tápoldatot is csak mérsékleten kíván. Szárazon tartva illata erőteljesebb lesz, így "macskariasztó hatása" is jobb. A meglévő növényt becserepezve, a muskátlihoz hasonlóan hűvös, nem túl sötét helyen át lehet teleltetni.
Sok sikert! :)
köszönöm :-)
ezt az ecetes dolgot kipróbálom. a virágot nem merem a két kis kutyánk miatt. ma megjött az eredmény, azt mondták már átestem ilyen fertőzésen. kérdeztem hogy: akkor nem kaphatom többet el?...a válasz: nem tudom.....igaz ezt egy nővérke mondta, a dokim még nem látta a papírt.
szóval jó időben kipróbálom ezt az ecetes mosást, csak sajna az ülőkét már ki kell dobni. nyáron meg jó lenne a hintaágyra is találni valami megoldást.
köszi a segítséget, szép estét, szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!