Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek ha hirtelen...

Mit tennétek ha hirtelen veszélybe kerülne a létfenntartásotok?

Figyelt kérdés
Gondolok arra, hogy egy átlagos életetek lett volna, de előre ki nem számitható dolog történne veletek, ami anyagilag teljesen tönkretenne? Sem magatokat sem a családot nem lehetne fenntartani.
2010. febr. 2. 15:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Gondolom az történt hogy a férjed elment kezesnek és az adós nem fizetett. A férjednek van munkahelye, mert jövedelemből letilthatnak, viszont ha nincs bejelentett munkája, vagy segélyt kap, illetve nálad gyed, gyes-ből nem lehet végrehajtani.(egyébként ha a férjed a kezes, akkor rajtad nem lehet behajtani semmit) Be kellene menni megbeszélni a bankkal, hogy indítson végrehajtást az adós ellen, mert ha más helyett fizettek, akkor nektek fog megnyilni a végrehajtási jogotok, és hátha segítenek ennyiben, egyébként nektek kell ezt elindítani, de ennek van illeték költsége.

2010. febr. 2. 15:53
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Persze van állása a férjemnek, és le is tudják vonni. De attól félek rámennek az idegeim. Mikor megtudtam, olyan fulladásos roham jött rám, mint még soha. Féltem a picit.
2010. febr. 2. 16:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Én tudok neked segíteni... milyen hitel melyik bank? Adóstársak vagytok?

2010. febr. 2. 17:51
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok...ha ki megy a munkáltató felé a levonása akkor ne járuljon hozzá!!!! Így csak bírósági úton tilthatnak...az meg hosszú idő:D
2010. febr. 2. 17:52
 15/18 anonim ***** válasza:
65%

Esetleg, ha párod vállalna másodállást? Ha ő "okozta" a bajt (ha jól értettem), akkor próbáljon meg tenni valamit, hogy helyre hozza. Te pedig nyugodj meg, üljetek le, beszéljétek át, mit hova mire lehet költeni, hogyan lehet ebből kimászni. Ne ugorjatok egymásnak, attól még nem lesz kifizetve a tartozás és a picinek is ártasz az idegeskedéssel.

Fel a fejjel és kitartás!

2010. febr. 2. 18:29
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek aranyosak vagytok! Majd megoldjuk valahogy. Csak nem megyünk mi sem a híd alá...
2010. febr. 2. 20:44
 17/18 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Hasonló cipőben vagyok. Én úgy intéztem, hogy fogadtam egy ügyvédet, és felajánlottunk egy bizonyos összeget -5 M Ft tartozás-"jó barátnőméknek mentem el kezesnek"- 400000 Ft-ot fizetek, és ezzel a bank részéről lezárt a dolog, engem többet nem csesztethetnek, én így kiszálltam a buliból. Tanácsom: próbálj meg a bankkal egyezkedni, mindenre van megoldás, és nyugi!!!!
2010. febr. 2. 22:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bocsánat, hogy csak most válaszolok neked. Este gondolkodtam egy kicsit az eseteden és sajnos nagyon tipikus a mai világban. Most azt kell, mondjam szerencse, hogy nincsen saját lakásotok, mert akkor azt végrehajthatnák. Na szerintem el kellene válnotok, csak be kell adni egy válókerestet, természetesen megegyezéses válással, és csatolni hozzá egy szerződést melyben rendezitek a vagyonmegosztást, a gyerekelhelyezést, láthatást és a fő dolog a tartásdíjat fix összegben, amit úgy határozattok meg, hogy a fizetés 33-50%-a közötti összeg legyen, de inkább 50 % legyen ezt számoljátok ki és mondjátok azt, hogy pl:50.000,-Ft és kérd, hogy a munkáltató vonja le havonta és utalja neked. hogy miért? mert a bírósági végrehajtásról szóló törvény szerint a gyermektartásdíj levonása minden mást megelőz,(1994.LIII tv.) Levonás egyébként a munkabér 33 %-ig terjedhet, kivéve több levonás és gyerektartásdíj esetén ekkor a levonás a munkabér 50 %-ig terjedhet. Vagyis levonja a munkáltató a férj munkabéréből az 50 %-os gyerektartást, így már további levonásokat pedig nem tud már teljesíteni., a levonás sorba áll, a gyerektartásdíj pedig a gyerek nagykorúságáig jár, addig pedig az adós munkát vállalhat és akkor a bank ellene fordul. Mivel végrehajtás alá vonható vagyonotok nincs, természetesen az ingóságok amik személyes használatra szolgálnak nem vonhatók e körben a nagyobb tárgyak pedig a tied és nem a volt férjedé ha le akarnák foglalni. A lakásban élhettek együtt, mert gondolom úgy bérlitek, mint XY és XY tehát két néven, így bérlőtársak vagytok, és nem köteles a volt férj a közös lakást elhagyni mert akkor az utcára kerülne. Egyébként nincs ilyen szabály és nem ellenőrzi ezt senki, hogy éltek, azt pedig hogy van köztetek életközösség nem csak egy lakásban laktok senki nem tudja bizonyítani. Sokan csinálják így hidd el. A válásnak tételes illetéke van 12.000,-Ft. A kereset és a szerződést nem kell hogy ügyvéd által ellenjegyzett legyen, a szerződés mindkettőtöknek alá kell írnia. Ilyen esetben a tárgylás 10 perc, csak a bíró átnézi a papírokat, egyébként mielőtt beadod a bíróságra bemész a panasznapra és segítenek a keresteben és megnézik hogy jó-e. Az első tárgyaláson nem választanak el, hanem 30 múlva kitűzik az ujabb tárgyalást, amire írásban kell kérni a folytatást.

Egyébként sokszor elmondom sokmindenkinek hogy nem szabad kezesnek elmenni, mert akitől a bank már kezest kér, ennek oka, hogy nem tartja behajthatónak a követelését, akkor pedig a kezes hogyan tudná, bár ha fizet a végrahjtási joga megnyilik. A kezességnek két formája van a kézfizető és a sortartó kezesség. Erről a bank természetesen nem tájékoztatja az ügyfelet. Egyik különbség, hogy a kézfizető kezesnél a bank rögtön a kezestől követelhet, természesen kérheti a kezes hogy először adóstól hajtsák be a követelést, kivéve, ha úgy állapodtak meg hogy a bank bármelyiken behajthatja, ez a szerződésben van.

2010. febr. 3. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!