Úristen, most tényleg baja lesz a babámnak?
Az egy adag, amit 4 felé osztva kaptál meg :)
Nyugi, ne stresszelj, nem lesz semmi baj!
A Lidokainnak valóban van érhúzó hatása, de csak helyileg. Pont azért lehet nyugodtan alkalmazni terhesség ideje alatt is, mert csak helyileg fejti ki hatását. Szép is lenne, ha az egész szervezetre kiterjedő érösszehúzódást váltana ki. Katasztrofális következménnyel járna bárki esetében, biztos betiltották volna.
Nagyon sajnálom az illető hölgyet. De ilyen tragédia után az ember keresi a választ, és sokszor olyan indokot talál, ami nem reális. Valszeg ez lehetett az ő esetében is.
Tényleg ne parázz! (Ha számít még az előző válaszok után, én is többször kaptam lidokain injekciót a terhességem alatt, semmilyen hatása nem volt a babára. Egészséges 9 hónapos kisfiam van.)
Hát szerintem kevés embernek volt annyi kezelése terhesen, mint nekem. Brutálisan elromlottak az előtte egészséges fogaim, talán 15 fúrás lehetett, 1 húzás, 2-3 helyi röntgen, már nem számoltam a végén. Mindent minimális adagokkal csináltak a terhesség alatt, de azért kaptam rendesen. Hidd el, nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy bármiféle negatív hatása lesz a babádnak.
Annak az illetőnek, ha egyáltalán igaz a történet, erősen kétlem, hogy bizonyíthatóan ettől állt meg a baba szíve.
Nem azt mondom, hogy ez a "kimész az utcára és fejedre esik egy cserép kategória", de azért még mindig tízerzed százalékokról beszélünk.
Viszont a fájdalomcsillapítók már más tészta, terhesség (és szoptatás alatt) csak paracetamol szabad szedni, ami kb mint halottnak a csók. Talán fél órára ha csökkenti a fájdalmadat, de ennél erősebbet (és pláne gyulladáscsökkentőt) csak nagyon indokolt esetben lehet szedni. Ajánlom inkább a hideg sós-kamillás vízzel való öblögetést, az is gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású.
Szóval amíg lehet, bírd ki a fájdalmat, de természetesen azért nem kell megőrülni tőle, az is ugyanolyan ártalmas tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!