Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lányok ez igaz a terhességi...

Lányok ez igaz a terhességi hízásról?

Figyelt kérdés

22 hetes vagyok, sajna már 7 kiló feljött, próbálom magam visszafogni az evésben már amennyire lehet.

Azt hallottam, hogy a 28. héttől mégegyszer annnyi jön fel, mint amennyit addig hízott egy kismama.

Ha ez így van, akkor mi lesz a végére....:)

2010. febr. 2. 14:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki máshogy hízik, ne adj az általánosításra! Nem igazán van alapja.
2010. febr. 2. 14:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én a 11. héten vagyok, de annyira sz*rul vagyok folyamatosan, hogy alig tudok enni... Eddig egy kilót fogytam, pedig a baba szépen fejlődik. Mikor kezdtél hízni?

Talán ha jön a tavasz és többet mozogsz, nem gyarapodnak annyira a kilók! Kitartás!

3/10 anonim ***** válasza:
100%
Így van. Nincs két egyforma terhesség. Olyan is van, aki egyetlen kilót se szed magára az egész terhesség alatt.
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
De csak akkor ha tömöd magad kajával, ha mértékletesen eszel, nem fogsz elhízni az biztos.
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Most a kedvedért előszedtem a kiskönyveimet. :o)

Én 6 kiló körülit híztam átlagosan a 22. hétre, a végére 18 lett belőle, de mire fél évesek lettek a gyerkőceim, már ugyanannyi voltam, vagy kevesebb, mint amikor teherbe estem, szóval ne aggódj.

És amíg várandós vagy, semmiképp NE fogyókúrázz, még akkor sem, ha alapból túlsúlyos vagy!! Inkább arra figyelj, hogy mit eszel, de amit megkívánsz, abból nyugodtan fogyassz. (Úgyis 2-3 hét múlva jön a cukorterhelés, ott kiderül, hogy ehetsz-e szénhidrátot...) Ez most a kettőtök egészségéről szól, és nem egy "kilószépségverseny" Ha már egy ideje szoptatsz majd, vagy ha már teljesen abba hagytad, akkor elkezdhetsz "dolgozni az alakodon". Egyébként mint sok minden, ez is alkat kérdése, mint írtam, engem a szoptatás maga lefogyaszt...

Jó babavárást!

2010. febr. 2. 14:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a végén semmit nem híztam.

20.hétig 10 kilót, aztán 36.hétig további 4-et, utána már semmit (39+3-ra szültem). Az elején zabáltam, mint a disznó, az utolsó trimeszterben pedig alig ettem, mert a babám nyomta a gyomromat, hányás lett volna belőle...

2010. febr. 2. 15:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
szia! mindenkinél máshogy van, van akinek az elején feljön egy csomó, aztán utána saját magára már nem is hízik. én nem vagyok túlsúlyos, de erősen hízásra hajlamos (nagyon kell figyelnem, mit mikor, mennyit eszek). nekem anyukám mondta annak idején (ő védőnő), hogy a "kettő helyett kell enni" egy hülyeség, ami plusz kell ahhoz képest mint nem-terhesen, az kb 1 db mackósajt. ezt betartottam és alig híztam, a féléves szoptatás alatt meg az is lement :) jó babavárást!
2010. febr. 2. 15:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi csajok a gyors válaszokat!

Én a 12. hétig szedtem fel 3 kg-ot, és azóta még a többit. Az elején volt hogy néha becsúszott egy-két szelet torta, de összességében tekintve nem zabálok. Fogyózni most semmkiéppen nem fogok, inkább olyan ételeket eszek, ami nem hízlal, de tápláló a baba számára is.

Boldog babavárást!

2010. febr. 2. 15:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez egy hülyeség, nincsenek törvények, szabályok, teljesen egyéni.

Én a 22. hétig egy grammot sem híztam, sógornőm ekkor már 10 kilónál tartott, ezután mindketten még 11 kilót szedtünk fel és szülés után mégis ugyanannyit nyomtunk mindketten mint a terhesség előtt.

Érdemes odafigyelni egy-két dologra, már csak a terhességi cukor elkerülése végett is. Ezt egy másik kérdésre írtam nemrég, de bemásolom neked is, hátha segít :

Ezeket érdemes betartani:

- csak vizet igyál (ne igyál gyümölcslevet, cukrozott teát, üdítőt), napi max fél deci tej

- ne egyél semmi, de semmi édességet, semmi csoki, süti, kakaóscsiga, túróstáska és társai

- kenyérből válassz lassú felszívódásút, rozskenyeret pl, de abból se egyél sokat és ne este

- gyümölcsből válassz alacsony szénhidrát-tartalmút, ne babánt, körtét, szőlőt egyél, hanem almát, narancsot

- kerüld a rágcsálást, ha ég a gyomrod és muszáj ropogtatni, akkor nagyon jó egy fél korpovit keksz

- válassz sovány husit, kevés zsír

- ne nagyon sózz, mert vízet tart vissza, viszont egyél sok almát és petrezselymet, ezek gátolják a vizesedést

- igyál elég vizet, mert ha a tested "szomjazik", akkor csak több vizet tart vissza.

Ezen felül nem nagyon tudsz mit tenni, a többi nem rajtad múlik már.

2010. febr. 2. 16:53
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Sétálj napi min.fél órát! Én hetente 3-4 szer szoktam este a párommal. Jót ttesz a kilóknak és az alvás is nyudodtabb, mélyebb.

29 hetes kismama vagyok. Sose zabáltam, nem is tehetném, mert epe problémáim lennének. Mégis a 8.hétől a 19.-ig felszedtem 10 kilót, azóta leadtam 1-et.

2010. febr. 3. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!