Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi táppénznél azonnal...

Eszo kérdése:

Terhességi táppénznél azonnal ad a nődoki tp papirt?

Figyelt kérdés
Jan.5-től megyek vissza a melohelyemre,ugye a szabikkal kezdem..kb 20-22 napom lenne..de én jan.6-tol már tp-n szeretnék lenni..jan.5.-én megyek nőgyogy.hoz..ad nekem akkor ott első alkalommal vmi tp papirt,amit bevihetek a munkahelyre,higy igazoljam a terhességet és védett legye,hogy ne tudjanak kirugni????
2014. dec. 18. 11:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nálam úgy van, hogy a nődoki ráírja minden leletre, hogy "kérem nevezett táppénzen tartását" ez alapján vett fel a háziorvos 9-es kóddal (veszélyeztetett terhes) táppénzre. Nőgyógyászi papír nélkül persze, biztos nem vehet fel 9-es kóddal a háziorvos, maximum átmenetileg egy-két hétre sima 8-assal, hogy pl. "náthás" vagy.

Meg kell kérdezni, hogy nálatok pontosan hogy működik, biztos vannak helyi eltérések.

2014. dec. 18. 12:01
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi..akkor mindenképp szolok a nődokinak..aztán majdcsak elmondja itt most hogy van...
2014. dec. 18. 12:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Persze a nőgyógyász is tarthat táppénzen a terhesgondozóban. Nálunk is a Nővédelmi Központban tartják táppénzen a kismamákat. A háziorvosnak ajánlás kell a nőgyógyásztól, csak úgy tud táppénzre venni.

Igen, kapsz táppénzes papírt, de úgy tudom rögtön nem adhatod le, erre nem emlékszem pontosan. De, ha szólsz a munkahelyeden, hogy terhes vagy és ez miatt táppénzre mész, akkor nem rúghatnak ki!

2014. dec. 18. 12:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia.

Engem a terhesgondozóban vettek táppénzre,mikor már volt szívhang.

Nálunk a kiskönyv nélkűl nem vesznek táppénzre,azt pedig a védőnő állítja ki.

Mikor felvettek táppénzre,a kiskönyvemmel meg az orvosnál kapott eredménnyel,hogy élő a terhesség mentem a munkahelyre.

Mondtam nekik mi a helyzet és nem is kötekedtek.

2014. dec. 18. 15:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Én december 2-től vagyok táppénzen a második babámmal, az elsővel december 1-ig voltam gyeden. A körzetes nőgyógyász ír ki táppénzre, aki nem biztos, hogy a választott orvosod. Kéthetente kell menni majd a táppénzes papírért, amit jobb, ha egyből viszel is az OEP-hez. Mert ha a munkáltató fele adod be, akkor sok idő lesz, mire kéthetente bérszámfejtenek neked és csak várhatod a pénzt. Emellett az OEP fog kérni foglalkoztatóit is. Mire viszed az első papírt, legyen a kezedben. Nyugodtan közölheted, hogy babát vársz, annak idején én is így tetem az elsővel. Mondtam, dolgozok, ameddig csak tudok, holott tudtam, hogy jönni fogok táppénzre. Elmentem egy délután a körzetes nőgyógyászhoz, másnap már nem is mentem dokihoz, mert kiírt táppénzre. Ekkor voltam 12-13 hetes. Tehát ahogy közöltem, rá 1-2 napra már nem is dolgoztam.
2014. dec. 18. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!