Terhességi táppénznél azonnal ad a nődoki tp papirt?
Nálam úgy van, hogy a nődoki ráírja minden leletre, hogy "kérem nevezett táppénzen tartását" ez alapján vett fel a háziorvos 9-es kóddal (veszélyeztetett terhes) táppénzre. Nőgyógyászi papír nélkül persze, biztos nem vehet fel 9-es kóddal a háziorvos, maximum átmenetileg egy-két hétre sima 8-assal, hogy pl. "náthás" vagy.
Meg kell kérdezni, hogy nálatok pontosan hogy működik, biztos vannak helyi eltérések.
Persze a nőgyógyász is tarthat táppénzen a terhesgondozóban. Nálunk is a Nővédelmi Központban tartják táppénzen a kismamákat. A háziorvosnak ajánlás kell a nőgyógyásztól, csak úgy tud táppénzre venni.
Igen, kapsz táppénzes papírt, de úgy tudom rögtön nem adhatod le, erre nem emlékszem pontosan. De, ha szólsz a munkahelyeden, hogy terhes vagy és ez miatt táppénzre mész, akkor nem rúghatnak ki!
Szia.
Engem a terhesgondozóban vettek táppénzre,mikor már volt szívhang.
Nálunk a kiskönyv nélkűl nem vesznek táppénzre,azt pedig a védőnő állítja ki.
Mikor felvettek táppénzre,a kiskönyvemmel meg az orvosnál kapott eredménnyel,hogy élő a terhesség mentem a munkahelyre.
Mondtam nekik mi a helyzet és nem is kötekedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!