Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma pozitív lett a tesztem....

Ma pozitív lett a tesztem. Jövőhét szerdán megyek orvoshoz. Addig mi a teendő, elkezdjek- e szedni valamit?

Figyelt kérdés

Július 10- én volt az utolsó menstruációm. Hány hetes vagyok akkor?

Köszönöm a segítséget!

2008. aug. 17. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Bár azt mondják,a tehesség előtt kell elkezdeni a magzatvédő vitaminokat,de most sem késő.Béres Gravida,Elevit.Ezeket nyugodtan.

Boldog babavárást:))

Üdv:egy 34 hetes pocis

2008. aug. 17. 17:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Kb.6-7 hetes lehetsz, de majd az uh-on pontosan megmondják. Igen kezdj el szedni folsavat vagy magzatvédő vitamint. Ezek a terhesség előtti egy hónaptól, a terhesség 12.hetéig nagyon fontosak. Utána már kevésbé. Megelőzheti pl. a nyitott gerincet, de mivel a gerinc kialakulása nagyon korai időszakban történik (úgy emlékszem 8.hét körül), ezért fontos a korai szedése.
2008. aug. 17. 17:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeket!

Kicsit beparáztam, még kell 1-2 nap, hogy felfogjam mi is történik most...

2008. aug. 17. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:

szió. a heteket az utolsó menzidtől kell szamolni :D

vannak online kalkulatorok, pl ez: [link]

olvass utana a magzatvedo vitaminoknak, en napokat toltottem azzal, hogy atnyalaztam egy csomo forumot, amiben az elevitrol meg a gravidarol irtak, aztan vegul egy hipp natal nevu terhesvitamin mellett dontottem (nem gyogyszer, hanem ilyen gyumolcskoncentratum ize van, olyan mint a kubu, egy kupaknyit kell meginni). arra vigyazz, legalabbis nekem a nődokim azt mondta, hogy a vitamin mellett ne szedjek A meg E vitamint.

nem irta senki még, de: GRATULA! Sok boldogságot, kitartást!

2008. aug. 17. 19:29
 5/7 anonim ***** válasza:

En 24 hetes pocis vagyok,de meg most sem tudom felfogni,olyan hihetetlen!!!De nagyon is hiheto mikor rukapal!

A folsavat en is csak ajanlani tudom!

A doki az meg ugy is megmondja h mit ajal,h szedjel...ha szukseg van ra.

Gratula babahoz!

2008. aug. 17. 20:54
 6/7 anonim válasza:
Szia én is juli 10én menstrualtam utoljara aug 14én lett pozitiv tesztem de még mindig nem hiszem és én se tudom hany hetes vagyok jövő héten megyek dokihoz.Én miutan megtudtam h terhes vagyok folsavat kezdtem el szedni:GRATULALOK:)
2008. aug. 17. 22:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Folsavat szedjél mindenképp!
2008. aug. 18. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!