Mi az a legkésőbbi időpont (hanyadik hét), amikor a kismamának már tutti elkezd nőni a hasa?
(Azért az, hogy 8. héten már látszik a terhesség elég durva feltételezés, még elől fekvő lepény esetében is, hiszen kb 12. hétig a méh a szeméremcsont mögött van, tehát fizikai képtelenség, hogy azon keresztül bármi gömbölyödjön. Egy korábbi hozzászóláshoz fűztem hozzá.)
Egyébként a has valóban elkezdhet nőni már az első trimeszterben is, igaz, az nem babapocak még. Nekem mindig nagyon lapos hasam volt és 10. hét környékén már kicsit nyomott egy farmerem, de az az első 12 hetemet végigkísérő székrekedésnek és puffadásnak volt köszönhető. A legtöbb korai terhességnél ez a helyzet.
16 hetesen már volt valamennyi babapocakom is, de 18. hétig még nem nagyon vették észre, akik nem tudtak róla. Akkortájt volt már jó rám egy-két terhesnadrág és azóta látványosan nő (bár kinek mi a látványos, mert én 25 hetes vagyok, az emberek fele megdöbben azon, hogy mekkora a pocakom és idősebb terhesnek néz, sokan viszont azt mondják hogy kicsi).
Egy ismerősöm most várja a második babáját, neki viszont már 22 hetesen akkora pocakja volt, amekkora nekem szerintem még szülés előtt sem lesz és már akkor ki volt fordulva a köldöke, most 30 hetes és lassan csak egy nagy has az egész lány. Teljesen kétségbe van esve, mert mozogni is alig bír miatta és két éve az első babájánál fele ekkora terhe sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!