Belekakilhat a magzatvízbe a baba a kiírt időpont előtt is ugye? Olyankor mi történik hiszen nincs jele igaz?
18:43-nak:
mekoniumot kakil,nem igazi kaka, hanem "csak" bélsár a felhalmozódott magzati szövetekből amit a magzatvízzel nyel le.
Egyébként, pedig én úgy tudom,hoyg a baba akkro kakil bele az esetek nagyrészében, mert valami miatt nem érzi jól magát odabent. Lepény-elégtelenség, áramlási hiba, egyéb magzati megbetegedés, fertőzés, stb...
Ezeknek pedig mind vannak jelei, és ha erre utaló jelet találnak, akkor megvizsgálják a magzatvizet.
De ettől függetlenül nekem is eszembe jutott már ez a kérdés, meg is kérdezem majd a dokimat erről.
18:49 vagyok.
Kedves utolsó, ezt ugye nem gondoltad komolyan?
A magzatvíz mintavételt csinálják meg hetente, vagy naponta vagy hoyg a csudába lehetne ezzel bármit is kiszűrni?
Attól hoyg megcsinálják mindjuk két héttel a kiírt időpopnt előtt attól nem oldódik meg a baj ha másnap bekakil a baba.
Vagy szúrkálják naponta? Induljon be a szülés esetleg indokolatlanul, korábban?
A meconium, ahogy írta itt vki előttem zöldes-feketés bélsár , ami a baba lenyelt hámrétegéből és "letisztuló" languo-ból alakul ki. Mennyisége minimális, és születés utáni napokban "kakilja" ki.
Ha belekakil a magzatvízbe, az lehet azért mert nem érzi jól már magát odabent, viszont ettől nem lesz baja.
A magzatvíz csodálatos dolog, naponta többször cserélődik. Ráadásul ez a kaki nem olyan kaki, mint ami az anyatej hatására termelődik pl.
Veszélyessége abban áll, hogyha már nem érzi jól bent a baba, és zöldes a magzatvíz, meg kell indítani a szülést, mert kész 100%ban a kinti létre, bent csak "szenved" a helyhiány miatt pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!