Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Leszbikus vagyok. A párom...

Leszbikus vagyok. A párom babát szeretne. Lehetséges ez lombikbébi programmal?

Figyelt kérdés
2010. febr. 1. 09:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget! Feltétlen utána járok. Talán az évek múlásával Magyarország is változik egy picit e téren. :)
2010. febr. 1. 15:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia, a legelső válaszoló vagyok.

Hogy vagytok? Elkezdtetek utánajárni magánklinikáknál a lombiknak? :)

2010. márc. 13. 12:03
 13/21 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm, hogy írtál. Jól esik, hogy nem felejtettél el minket.

Jól vagyunk, köszönjük a kérdésed. Minden rendben van!

Boncolgatjuk a baba témát, de egyenlőre nem vágunk bele a dologba. Szeretnénk előbb befejezni az iskolát és egy saját otthont teremteni, hogy jó helyre érkezzen a gyerkőc. 99%, hogy ebből örökbe fogadás lesz majd 4-5 év múlva.

2010. márc. 14. 20:35
 14/21 NL2010 ***** válasza:
100%

Sziasztok! Létezik számotokra egyéb megoldás is, mint a lombikbébi program.

Pár napja jött a hír, hogy összejött a baba annál a leszbi lánynál, akinek segítettem :)

Úgy szerveztük meg, hogy a legkorábban várható ovulációs napon elment a nődokihoz, aki mindjárt közölte, hogy következő napon meglesz. Másnap is elnézett hozzá a biztonság kedvéért, és az orvosi szakvélemény szerint is aznap este jött a peteérés.. Így hát találkoztunk is az esti hóhullásban, és átadtam neki a friss "szérumot" egy kávés pohárban, amivel kocsival gyorsan hazasietett és egy sima kis fecskendővel a legjobb helyre juttatta. Igazi házi inszem.

És mindjárt elsőre sikerült, persze ilyenkor még viszonylag magas a vetélési kockázat, de mindenképp biztató ;)

2011. jan. 7. 17:48
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az örökbefogadás sem egyszerű, olyan követelmények vannak, hogy a hetero párok is nehezen felelnek meg nekik, van aki már 10 éve vár az ismerőseim közül, hogy "kapjon" egy babát.

Én kívánom nektek, hogy megtaláljátok a megoldást! A bérapa úgy is lehetséges, hogy a spermát nem sexuális úton juttatod be. Inseminacionak hívják amikor az orvos helyezi fel fecskendővel a spermát, vagy te magadnak.

2011. febr. 1. 09:22
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönjük a hasznos válaszokat. Majd igyekezni fogunk. :)
2011. febr. 1. 21:07
 17/21 pilacs78 ***** válasza:
100%
lehet, hogy már későn írok, és nem nézed a válaszokat, de szerintem egy magánklinikán "jópénzért" csinálnak inszeminációt donorspermával bárkinek, csak meg kell fizetni. De tényleg az a legjobb megoldás, ha valakitől vesztek egy adag spermát, és minél feljebb juttatjátok a hüvelybe. Lehet patikában kapni ovulációs tesztet, még nőgyógyász sem kell hozzá.
2011. máj. 14. 19:16
 18/21 anonim ***** válasza:

Nos.. akkor a többiekkel ellentétben válaszolok kicsit pontosabban:

lombikot nyugodtan kérhetsz egyedül is, nem kell hozzá pár. Sőt! Van olyan, hogy inszemináció, ami jóval kisebb beavatkozás a lombiknál. Van donor sperma, amit teljesen egészséges, kivizsgált férfiak adnak le, nem kell együtt hálni a férfival, csak befecskendezik a spermát.

Pénz kérdése sajnos minden. Vannak erre szakosodott intézmények, ahol segítenek.

Örökbe nem adnak gyereket a magyar törvények szerint homo párnak. Ez sajnos felejtős. Némi igazság azért van a dologban kizárólag pszichikai szempontból: A gyermek nemi fejlődése a genetikain kívül többszörösen pszichológiai is. Szüksége van egészséges esetben apa és anya mintára.

Ha valami genetikai hajlama van a gyereknek a homoszexualitásra, akkor ez a homo pároknál nagyobb valószínűséggel jön elő az öröklés-környezet kutatások alapján.

2011. máj. 15. 09:45
 19/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a véleményeket.
2011. máj. 15. 19:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Azóta mire jutottatok? :)

Igaz, ideát még nem aktuális a gyermekvállalás, pedig szeretné(n)k, de anno voltam egy sajtótájékoztatón. Az InterAlia alapítvány megjelentett két kiadványt a témában:

[link]

Itt letöltheted mindkettőt. Az egyikben interjúk vannak gyermekvállaló leszbikus párokkal, apákkal és pótapákkal. Ahány család, annyiféle megoldás. Tapasztalatok, vélemények, beszélnek a nehézségekről és pozitívumokról is, a terveikről. Szóval megéri olvasgatni.

A másik pedig a jelenlegi jogi lehetőségekről, állapotokról szól. A két füzet azt hiszem azért készült, hogy referencia, ajánlás legyen a BÉK kibővítéséhez (örökbefogadás stb.), módosításához.

2011. aug. 23. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!