Milyen tünetei lehetnek a méhen kívüli terhességnek? Milyen panaszokkal jâr? Mikor derülhet ki?
A hCG a vérben nem nő olyan rohamos mértékben, mint rendes terhességnél. Végbélnél nyomás érezhető.
Nekem nem látszott uh-n, hogy hol volt megtapadva, laparoscopiával nézték meg és műtöttek is egyből. Előtte pár napot kórházban voltam, minden reggel nézték, hogy emelkedik-e a hCG a véremben.
Szóval nálam biztosat csak a vérvétel mutatott. Ha 6-8. héten nem lát semmit az orvos uh-n, mindenképp kéne vérvétel!
Ma voltam hcg vérvételen,holnap lesz eredmény!
Utolsó menses okt.31.,25.napos ciklusoknàl
Az én méhen kívülimnél:
erős pozitív teszt
elmaradt mensi, majd napok múlva barnázás
ennyi, semmi más tünetem nem volt, nem is mindig barnáztam, nem görcsöltem, se végbéltáji fájdalom.
Nekem 5 nap késésnél időn túl volt pozitív a tesztem, mondjuk előtte nem is teszteltem.
Semmi hasfájás, semmi különös, néha szúrt a petefészkemnél, de nem jobban mint ovuláció környékén. Se vérzés, se pecsételés, se rosszullét nem volt. Az 5.-ik héten mentem dokihoz, de ő nem látott semmit az uh-n, 2 hét múlva menjek vissza... Nos pont egy nappal az időpont előtt elkezdődött a végbéltáji fájdalom, illetve a hasam alja fájt, olyan érzés volt mintha széttépnének. Dolgoztam, kihúztam a műszak végéig, bár akkor már a könnyeimmel küzdöttem. Közben kávézacc szerű izé jött. Este azonnal kórház, azt hittem vetélek, de az uh-n az orvosok nem láttak semmit. azt hittem a hüvelyi uh-ba is belehalok, az már nagyon fájt, később mozdulni sem tudtam a fájdalomtól. A vérvétel irreálisan magas HCG-t mutatott, olyan 20000 körül volt, azonnal a műtőbe toltak. Igazából nem sokon múlt az életem, és már bánom hogy nem álltam fel azonnal a munkából és rohantam a kórházba. Majdnem sikerült belső vérzésben meghalnom. Én nagyon nehezen gyógyultam fel műtét után, már két év telt el azóta, de még most sincs minden rendben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!