Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kellene tennem? Adjatok...

Mit kellene tennem? Adjatok tanácsot, főleg ha volt / van valaki hasonló helyzetben. Csak normális válaszokat várok.

Figyelt kérdés
Tanácsot szeretnék. 6 hetes kismama vagyok, utolsó évs gimnazista(20). A párommal(27) 1.5 éve vagyunk együtt. Sajnos nagyon sokszor becsapott meg hazudott nekem, mikor bajban volt mégis mentem utána és mindent megtettem érte. Nagyot csalódtam benne, mert mikor a legjobban számítottam rá, akkor hagyott cserben. Szakítottam vele, pedig mindennél jobban szeretem, de visszakérte magát kis idő múlva, igérvén mindent. Eredményként lettem most állapotos. Amiket akkor ígért tartja is, de kicsit kételkedem benne. Én meg szeretném tartani a gyereket, annak ellenére, hogy nem érzem magamat késznek arra. hogy anya legyek. Ő először azt mondta, hogy ütközik az elveivel, majd miután mondtam neki, hogy nem szeretném elvetetni, azt mondta neki nincsen ellenére a megtartás sem, csak az zavarja ami engem is, hogy mindketten a szüleinkkel lakunk. Tulajdonképpen akkor én most rábeszéltem? A baba megtartását rajtunk kívül mindenki ellenzi. Ha minden jól megy, akkor albérletbe megyünk, de ahhoz kell egy biztos állás neki, mert ami most van az nagyon bizonytalan. Ti mit tanácsoltok? Mit kellene tennem? Megtartsam vagy vetessem el? Bocsi, hogy hosszú lett, de csak a tisztánlátás kedvéért. Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. jan. 30. 19:00
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

"Én meg szeretném tartani a gyereket, annak ellenére, hogy nem érzem magamat késznek arra." Nem szeretnélek megbántani, csak érdekel, ha nem vagy kész és ezt te tudod akkor miért ragaszkodsz hozzá?

Lelkileg nem érzed készen magad? Mert az a legfontosabb, hogy akár 18 évesen is lehet valaki jó anya, de azt teljes szívből akarni kell. És a gyerek érdekeit szem előtt tartva (jó kapcsolat, családi körülmények, boldog szülők stb) megfontoltan döntsünk! Ez egy életre szóló döntés ami meghatározza 3 ember életét!

2010. febr. 15. 08:00
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos többen is írták és teljes mértékben egyet értek velük: Ebben csak Te dönthetsz. Biztos vagyok benne, hogy jó döntést fogsz hozni, nem szabad elkapkodnod, nem szabad félned, egyszerűen csak mérlegelned kell. Próbáld meg összeírni magadnak, hogy mi az ami a baba mellett szól és mi az, ami ellene. Üljetek le a pároddal és beszéljétek meg a szempontokat, kizárólag csak együtt tudtok jó döntést hozni. Én drukkolok Nektek!
2010. febr. 15. 09:54
 23/36 anonim ***** válasza:
35%
Egy balek vagy ,megérdemled a sorsodat.Nem tudom az ilyen nőket sajnálni mi a francért fogadtad vissza?
2010. febr. 15. 09:54
 24/36 anonim ***** válasza:
52%
Azt én is megkérdezném, hogy ha saját véleményed szerint nem vagy kész akkor miért kell a baba? Nem szeretnék ítélkezni mert nincs hozzá semmi jogom, csak kérdezem.
2010. febr. 15. 11:29
 25/36 anonim ***** válasza:
47%
Szia ! Valamiért a sors így hozta ! Mivel már most ragaszkodsz ahhoz a pici babához életed végéig bánnád ha elvetetnéd úgyhogy szerintem se vetesd el. Nem te leszel sem az elso sem az utolsó aki így vág neki. Nincs mindenkinek saját háza, autója, nyaralója. Nem lesz konnyu sok lemondással is jár de szerintem megoldható. Úgy látom elég éretten gondolkozol ezzel nem lesz semmi gond. Ha pedig minnden kotél szakad a szuleidre mindíg számíthatsz. Viszont fontos lenne a párodnak egy biztos munkahely 27 évesen már elgondolkodhatna mit is akar kezdeni az életével és még ha késobb szeretnél te is tanulhatsz. Sokan végzik távúton az iskolát még a foiskolát is anyasági vagy munkahely mellett 30-40 évesen. Az is megoldható. Lényeg a hozzáálláson van !!! Ki mit is akar az életben... Legfontosabb hogy a pároddal szépen átbeszéljétek a dolgot hogy képzelitek el a kozos életetet hiszen kettotok dontésein fog múlni a jovotok és annak a pici kis emberkének az élete akit a szíved alatt hordasz. Én kívánom hogy sikeruljon mindíg jó dontéseket hoznod és legyetek nagyon boldogok. Csak rajtatok múlik !
2010. febr. 15. 11:58
 26/36 anonim ***** válasza:
48%

Csak annyit fűznék hozzá a rengeteg "kedves" hozzászóláshoz, akik gyilkosságnak titulálják az abortuszt, hogy egyrészt, mit képzelnek magukról, hogy ilyeneket mondjanak? Másrészt ők fogják egy életen át nevelni azokat a gyerekeket akiknek a felnevelésére még nincsenek készen a szülők???

most nem a kérdezőről beszélek, hanem általánosságban az abortusztról. Szerintem sokkal felelősségteljesebb döntés, ha az ember elvetet egy pár hetes magzatot (ez NEM gyilkosság, ekkor baromságot, hogy írhattok???), minthogy megszüli úgy, hogy nem áll készen a felnevelésére, és nem tudja neki megadni mindazt amire szüksége lenne...

2010. febr. 15. 12:00
 27/36 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, kissé hülye kérdés, hogy miért szeretném megtartani, amikor igazából nem érzem magam késznek rá. Nos a válasz. Bennem ÉL, hozzám tartozik. Úgy gondolom, eleinte nagyon sok nő nem érzi magát késznek arra hogy anya legyen, de ez természetesen változik. Én NEM a bulik, vagy a megereszkedett bőr+mell miatt érzem ezt. Csupán nem tudom magamat elképzelni egyelőre, mint anyuka. Azzal tisztában vagyok, hogy a családom (vagy akár az Övé) ha arra kerülne a sor, mellettem állna. És abban is biztos vagyok, hogy annak a gyereknek az ég világon mindene meg lesz, mert ha én nem is maradok együtt a későbbiekben az apukával ő akkor is apa fog maradni. (mivel ő elég régóta szeretett volna gyereket, csak a körülmények miatt ellenezte)

Köszönöm a jó tanácsokat, megfogadom!

2010. febr. 15. 13:46
 28/36 anonim ***** válasza:
11.29 -es vagyok! Csak normális választ vársz ugye? De te mégis arrogánsan reagálsz! Én nem bántottalak meg és nem ítélkeztem. Te írtad magadról és nem én állítom, hogy nem vagy kész! Hozzád tartozik de nem vagy kész rá ez nekem ellentét! Én 35 éves vagyok és most jön az első babám mert eddig nem éreztem magam késznek rá, hogy bevállaljam! Ezért bátorkodtam feltenni a hülye kérdésemet!
2010. febr. 15. 13:57
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igaza van az előttem válaszolónak! Én is szeretem mikor a csak normális válaszokat kérők ilyen magas lóról beszélnek! Különben meg ha eldöntötted , hogy megtartod mert hozzád tartozik, akarod meg minden akkor miért írtad ki a kérdést? Hogy te sértegesd a válaszolókat? Itt látszik, hogy 20 éves vagy! Nőj fel és utána vállalj gyereket! Most nem egy új játékról van szó!
2010. febr. 15. 14:02
 30/36 A kérdező kommentje:
A válaszom annak szólt, aki balkenak nevezett, teljesen ismeretlenül. Attól, hogy nem érzem magam késznek agyilag, még hozzám tartozik és bennem él. A tanácsokat megköszöntem és elraktároztam, attól akitől kaptam. De ha én nem itélek el valakit ismeretlenül, akkor elvárom, hogy velem sem tegye.
2010. febr. 15. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!