Mikortól kell szülési szabadságra menni?
Figyelt kérdés
36+6hetes vagyok, áprilistól vagyok táppénzen, arra lennék kíváncsi, hogy miképp kell intézni a szülési szabit+ a tgyást?2008. aug. 15. 18:33
1/3 anonim válasza:
A szülés várható időpontja előtt 2 héttel automatikusan szülési szabira vesznek.Nálunk legalábbis így működik.
29 hetes kismama
2/3 anonim válasza:
szülési szabadtság 4 hét jár szülés elött legalább is nálunk igy van,de gondolom mindenhol hisz erre törvény van néz utána a neten én ott is ezt olvastam
3/3 anonim válasza:
Nincs olyan, h. automatikusan szülési szabira vesznek szülés előtt!
A szülési szabi 168 nap, mekyből 28 nap a szülés várható időpontja elé eshet, de nem kötelező, mert ha szülésig táppénzen vagy, a szüléskor automatikusan szül. szab. indul.
Menete: Szülés előtt a háziorvosnál megszünteted a táppénzt, és közlőd,h. mától szülési szabin van. Ekkor ő kiadja a terhesállományba vételről szóló igazolást (ami ugyanolyan, mint a táppénzes papír, csak más rajta a kód), ezt leadod a munkáltatódnál és írsz két sort, h. szül. szabira mentél ettől a naptól, kéred a thgys megigénylését, ami a munkáltató feladata!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!