Szülési szabadságra szeretnék menni, mi a teendőm?
1. házidokihoz menj, ő ad egy papírt, hogy melyik naptól már nem vagy táppénzen, és hogy mikor van a szülés várható időpontja
2. tölts le egy tgyás igényló papírt, és töltsd ki( ez nem könnyű... mert a baba nevét kérdezik, és nincs olyan, hogy várható... holott már előre is igényelheted... :S )
3. ezeket vidd be a melóhelyedre. Ha ők kifizetők, akkor innentől intézik a dolgot, csak szülés után kell vinni anyakönyvi kivonatot. ha nem kifizető hely, akkor kérj egy kereset igazoló lapot, és akkor ezeket tedd egy borítékba, és be kell vinni a MÁKhoz.
Remélem jól írtam mindent, nekem egy tb-s pasi mondta, mi így csináltuk.
Pont így voltam és is.
Itt van az igénylőlap. A gyerek nevét meg értelemszerűen nem töltöd ki.
21-46-os jól írja, bár itt Győrben nem a aháziorvos ad papírt, hanem a terhesgondozós, ő volt aki táppénzre is vett, ment le is zárta azt a TGYás miatt.
Nálunk a házidoki a terhesgondozós, meg ő is vesz táppénzre. (én sem értem miért...)
A Mákig nem jutottam ám, mert nálunk a melóhely kifizető :)
De akkor bocsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!