Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe estem, mi a teendőm?

Teherbe estem, mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Pozitívat teszteltem, és annyit azért magamtól is tudok, hogy irány a doki! Ha most lehetek 4 hetes, akkor kb. mikor menjek dokihoz? Ráérek majd 2 hét múlva?

Magándokihoz járok, ő elmond majd mindent? Most ki kell esetleg már választani őt? Vagy majd elmondja hogy hova kell mennem? Ha nem akarok orvost választani akkor is hozzá menjek egyből? Vagy akkor abba a kórházba ahol szülni szeretnék?

Olvasgattam már a terhességről, de sajnos erről nem sok infót találtam, megosztanátok hogy ti hova mentetek, mit csináltatok?

Illetve hogy az első 3 hónapban milyen kiadásokra számítsak a babát, vizsgálatokat illetően?

Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszol!

2011. jún. 24. 07:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Írd mármeg,hány éves is vagy?Hogy lehessen hitelesen válaszolni.
2011. jún. 24. 07:54
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Dokihoz ráérsz két hét múlva menni. Én sztk-s rendelésre jártam a terhesség első felében, így nem volt kiadásom az első pár hónapban.

Vizsgálatok: Nekem adtak beutalót fogorvoshoz vérvételre, EKG-ra és belgyógyászatra, és még védőnőhöz kellett mennem, miután az orvos megállapította a terhességet.

2011. jún. 24. 08:05
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha eddig nem szedtél most menj el a gyógyszertárba és vegyél folsavat, ez fontos az első 12 hétben, ez legyen az első lépés.

Jól írod, elég ha 2 hét múlva mész majd dokihoz. Ha magánhoz szeretnél, akkor hozzá, ha SZTK-ba akkor oda. Megvizsgálnak, meg ultrahangoznak, adnak egy papírt, hogy babás vagy, majd irány a védőnő. A védőnőt célszerű a 12. hétig felkeresni, mivel (nálunk legalábbis) ő adja a beutalókat.

És gratulálok.

2011. jún. 24. 08:06
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Nem tudom a koromnak mi köze a dolgokhoz...

Kedves második és harmadik!

Akkor már most el kellene döntenem, hogy akarok e dokit fogadni vagy sem?

Folsavat szedek, azt én is fontosnak tartom! Terhesvitamint még ne kezdjek el szedni? Magán dokim már javasolta előtte is, de úgy gondoltam eddig elég a folsav.

2011. jún. 24. 08:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Próbáld ki terhesvitamintként a Hipp-natal nevű kisüveges gyűmölcs ízű koncentrátumot.Későbbi hányingernél nem okoz gondot a lenyelése.És olcsóbban is jössz ki,mint pl. az Elevittel.Szerintem folsavat csak akkor kell szedned,ha a doki vérvétel után javasolja.

Én a "kedvenc" dokim SZTK-s rendelésére járok,mert 3 hetente nagyon költséges lenne a magánrendelése,itt kapom meg a beutalókat,leleteket,stb.

És most szóltam neki kedden,hogy mindenképp nála szülnék.

Azt mondta okés,ha már ott tartok szólni fognak neki,és jelen lesz és levezeti mindenképp.

Tehát ha jól tudom minden dokinak van kórházi rendelős napja és tanácsadós,sőt ultrahangos napja is.Ott nem kell fizetned.Elég a szülésnél fizetni,nekem legalábbis.

6-7 hetesen menj először,ott már lesz szívhang is,és tutira alá tudják támasztani a terhességet ultrahanggal.

Remélem segítettem!

Gratulálok és Boldog Babavárást.

26 hkm.

2011. jún. 24. 09:04
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
A korodnak igenis sok köze van a válaszok hoz!Nem mindegy,hogy tízen éves,v.harmincas.Kérdések sokaságából ítélve,inkább lebeszélni kellene.A szülésről,míg nem késő.
2011. jún. 24. 10:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm Kedves utolsó előtti a válaszaidat!
2011. jún. 24. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia 8:06-os vagyok. A folsav igenis nagyon fontos, főleg a terhesség elején, viszont ha szedsz terhesvitamint, abban általában benne van!!!!

Nem kell most eldöntened hogy fogadott orvosod lesz-e vagy sem, én is a 20. hét után fogadtam orvost, hozzá egyébként magánrendelésre kell járni, csak akkor vállalja el a szülést...

28 hetes km

2011. jún. 24. 12:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Ja bocsánat szóval 8:05-ös vagyok nem 06-os

28 hetes km

2011. jún. 24. 12:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Valóban a korodnak nincs köze az egészhez ez nem a mi dolgunk. Először is igen ráérsz két hét múlva. Aztán kiválasztasz egy dokit felhívod kérsz időpontot és ő onnantól elirányít. Ha nem magán dokihoz mész akkor az SZTK-ba kell menned onnan küldenek tovább vizsgálatokra. Boldog baba várást.
2011. jún. 24. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!