Táppénz után mi a módja annak, hogy szülési szabadságra menjek?
Figyelt kérdés
Szeretnék részletes választ kapni, előre is nagyon köszönöm!
36 hetes kismama
2010. máj. 17. 20:38
1/2 anonim válasza:
Nekem mindent a cég (gyár) irodistái végeztek.
A 8.héttől voltam táppénzen,mert féletem,hogy kirúgnak (nyugisabb munka körülményt nem tudtak volna biztosítani). bár nem rémlik,hogy szül.szabira nagyobb összeg érkezett volna a számlámra,de az biztos,hogy a tgyás időben megérkezett,csak a gyermek születési anyakönyvijét kellett bevinni a céghez.
Bocs,ha nem voltam elég részletes.
2/2 anonim válasza:
A szülési szabadság a szülést követő 168 nap, melyből 4 hetet a szülés előtt is ki lehet adni. Ez az az időszak, ami alatt tgyás-ra vagy jogosult. Mindegy, hogy munkából, vagy táppénzről mégy, a menete ugyanaz: a megfelelő papírok másolatával és a kitöltött tgyás igénylővel kérni kell az ellátást az OEP-től (munkáltatón keresztül), hiszen a szülési szabadság automatikus, nem kell külön kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!