1222-es méhszáj 38+5 naposan jó?
Alapban a mehszaj 3000-es. Az elso karakter a mehszaj hosszusagat jeloli, az azt koveto harom a kulso, kozepso es belso mehszaj nyitottsagat, vagy zartsagat. Nulla a zart, egyes az egy ujjnyira nyitott, kettes ket ujjnyira nyitott.
A te esetedben: a mehnyak 1 ujjnyira rovidult, mindharom mehszaj kett ujjnyira rovidult.
Konkretan a vajudas vegere a mehnyak teljesen elvekonyodik, a mehszajak 4-5 ujjnyira nyilnak ki, ami kb 10 cm.
Az 1222-es mehszaj valoszinuleg mar nem tartja bent sokaig a babat, de igy sem lehet megmondani, hogy a nem sokaig alatt egy napot, vagy egy hetet ertunk. A terhessegi korodbol adodoan egy valami biztos: hamarosan szulsz. Hogy mikor azt max Isten tudna megmondani. :-)
Jah, es hogy milyennek kell lennie a szules elotti napokban a mehszajnak?
Erre nincs recept.
Nekem peldaul 39 hetesen, 3 naposan a magzatvizem folyt el, akkor megvizsgaltak es meg teljesen zart voltam, 3000-es. Fajasaim sem voltak. Picivel kesobb viszont ugy beindultak, hogy osszesen harom ora vajudas alatt kitagultam teljesen, jott is a babam.
Ez elso babasoknal igen rovid vajudasnak szamit. Van, aki felig nyitott mehszajjal is tovabb vajudik.
A méhnyak már csak 1cm és 2 ujjnyira ki vagy tágulva. Szülésnél teljesen elvékonyodik a méhnyak, majd eltűnik, mire 10cm-re kitágul és akkor jöhet a baba.
Könnyű szülést!
38 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!