Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hétfőn voltam orvosnál,7...

Hétfőn voltam orvosnál,7 hetesnek kellett volna lennem, ehelyett az orvos azt állapította meg, hogy 6+2 hetes. Mitől?

Figyelt kérdés
Mérete 5 mm. Kinek mekkora volt ennyi idősen a magzat? Mitől lehet 1 hét eltérés, mekkora baj ez? Jövő hétfőn megyek vissza, de hétfő óta csak idegeskedek :(

2014. nov. 20. 18:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
nekem a 6-ik héten volt 3 mm-es embriócsomó és szívhang. a 732 hét pedig annyit jelent csak,hogy a beágyazódás ideje miatt 2 hetet rá vagy leszámolnak. nekem pl azt mondták, hogy papíron 6 hetes,egyébként 4. most 18-án voltam 12 hetes 4 napos és az ultrahangon az ülőmagassága már 59 mm volt. mindenkinél más. anyukámnak pl. az egyik tesómnál 56 mm, a másiknál ha jól emlékszem akkor 52-53 mm volt. szóval ne aggódj :D
2014. nov. 20. 19:47
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy szülésznő ismerősöm szerint a legpontosabban 12 hetes kor körül lehet megállapítani a terhességi kort. 6-12 hétig napi 1mm-ert nőnek a babák, de az lehet kar-láb növekedés is és ugye az uh-n a fejtől popsiig méretet nézik. A mérettáblázat átlagos babára van megadva és az mérési hibákról még nem is beszéltünk - ugye minél kisebb a baba, annál nehezebb megmérni.

Én is pontosan tudom, mikor fogant a babánk. Amikor 1. mentem dokihoz 7 hetes voltam, erre 6+1 volt a méret. Először megijedtem, de aztán eszembe jutott, amit fent leírtam és rájöttem, hogy ostobaság ilyeneken agyalni. Az a lényeg, hogy volt szívhang. Aztán vérezgetés miatt 3 uh is volt a 12. hétig 8, 9 és 11 hetesen. 8 és 9 hetesen még 1 héttel kisebb volt a baba. Majd 11 hetes korára behozta magát, 2 hét alatt 3 hetet nőtt. Amikor rákérdeztem a dokim is megerősítette, hogy az első trimeszter végén mért méret a pontos.

Szóval nyugi, teljesen szuper az a méret.

2014. nov. 20. 20:55
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most kicsit megnyugodtam. Remélem minden rendben lesz, úgy ahogy irtátok .
2014. nov. 20. 21:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Nálunk az első baba egy héttel, a második két héttel volt kisebb az első uh-on. Ez utóbbit nem értem, mert nem is nagyon voltunk úgy együtt, meg szerintem éreztem a peteérést is. A következő uh-ra már behozott egy hetet a lemaradásból, így már reálisabb. Egyelőre minden ok vele, 18 hetes, már mocorog.

Az első baba is faragott pár napot, vele is minden rendben volt.

2014. nov. 20. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!