Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hétfőn voltam orvosnál,7...

Hétfőn voltam orvosnál,7 hetesnek kellett volna lennem, ehelyett az orvos azt állapította meg, hogy 6+2 hetes. Mitől?

Figyelt kérdés
Mérete 5 mm. Kinek mekkora volt ennyi idősen a magzat? Mitől lehet 1 hét eltérés, mekkora baj ez? Jövő hétfőn megyek vissza, de hétfő óta csak idegeskedek :(

2014. nov. 20. 18:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ezen ne idegeskedj. UH-n soha nem fogják hajszál pontosra mérni.

Ha gond lenne, szólna a doki.

Amúgy minden baba mérete más, még ettől is eltérhet.

2014. nov. 20. 18:04
 2/14 anonim ***** válasza:
Biztos később volt a peteérés, mint gondolod! Szívhang volt már esetleg? A 7 hetes embrió kb. 1 centis.
2014. nov. 20. 18:04
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem pont ez a szitu.

7+0: 10 mm 7 hetes méret, 8+0: 14 mm, 7+4-es méret.

Belém is állt a frász, holnap megyek ellenőrzésre.

Habituális vetélés miatt a 12. hétig hetente néznek.

Lehet, hogy később fogant. Ha van szívhang, és növekszik hétről-hétre, az mindenképp jó jel! :)

2014. nov. 20. 18:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Napi ezer ilyen kérdés van, hogy pár nap eltérés nem számít, mert nem lehet tudni a fogantatás pontos időpontját. Sokat fog még változni, a végén pedig úgyis ő fogja eldönteni, hogy egy héttel épp előbb vagy egy héttel később jön!

Szóval nyugi és élvezd a terhességed minden pillanatát, ne keress táblázatokat, amiben millimétereket írnak, mert már ilyenkor sem egyformák a babák, és a dokinak sem egyszerű megmérni egy alig látható 5mm valamit, ha vesz közben levegőt máris 6mm mér! Ha a dokid azt mondta hogy minden oké, akkor minden oké!

Életed legszebb időszakát fogod most átélni, ne rontsd el már az elején. Boldog babavárást!

2014. nov. 20. 18:07
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha hosszabb a ciklusod 28 napnál, teljesen normális dolog, ugyanis akkor nem középidőben van peteérésed, hanem később. Szívhang volt? Én is 7 hetesen megyek orvoshoz jövő héten, de számítok rá, hogy kicsit kisebb lesz a baba, mert sztem a 17-19. nap körül volt peteérésem, pontosan nem tudom, mert nem figyeltem, csak úgy sejtem.
2014. nov. 20. 18:11
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem mondta, hogy minden oké, igazából semmit nem mondott, tehát azt sem, hogy nem oké. Azt mondta, ez most még nem nagyon jelent semmit és ő is mondta, hogy lehet nem félidőben fogant. De én tudom, hogy kb félidőben fogant, mivel tudom,mikor volt peteérésem és utána nem is voltunk együtt a párommal, mert elutazott. Remélem nem lesz gond. :( Tudom, hogy sok ilyen kérdés van, de most nincs időm végigolvasni őket, és eléggé ideges vagyok emiatt.
2014. nov. 20. 18:14
 7/14 anonim ***** válasza:

Ez volt az bén kérdésem, hátha segít valamit neked is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2014. nov. 20. 18:15
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem volt szívhang, azt mondta a doki, ahhoz még kicsi, egy 5 mm-es magzatnál nem hallható még, valami pulzálás volt, azt írta rá, hogy "sejthető".
2014. nov. 20. 18:16
 9/14 anonim ***** válasza:
51%

minél korábban nézik, annál pontosabban megálapítható a terhességi kor!

12. hét után már nagyon egyediek tudnak lenni a növekedési méretek.

2014. nov. 20. 18:48
 10/14 anonim ***** válasza:
Hát a pulzálás azért jó jel, mert ezek szerint beindult a szíve. Figyelj, a terhességi hetek csak akkor stimmelnek teljesen, ha halálpontos, 28 napos ciklusod van, 14. napi peteéréssel. Ha már 30 napos, vagy esetleg 32-33, lehet benne néhány nap csúszás. 5 nap nem sok, pulzálás, embrió van, szerintem rendben lesztek :)
2014. nov. 20. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!