Nem vállalnám. Annak már nem nulla a vetélési aránya, és a beteg babát is megtartanánk, így felesleges kockázat.
2014. nov. 19. 10:04
2/9 anonim válasza:
Azt hiszem 1:150 hez amikor elküldenek magzatvíz vizsgálatra.
Èn külföldön élek, és itt nem csak a vér és az UH eredményt nézik, itt a kort és a családi elözményt(van-e közvetlen genetikai beteg a családban) is nézik és hozzá veszik az eredményhez.
Nekem elsö lányom 1:10000hez volt, de a másodiknál 1:700-hoz csak. A magzatvíz vétel viszont 1:100-hoz az esély hogy elvetélek.
Èn semmi képpen sem akartam 1:150-hez feletti eredménnyel ilyen vizsgálatot.
2014. nov. 19. 10:12
3/9 anonim válasza:
Nekünk a kockázatbecslés jó volt 1:15000-hez,de rá egy hónappal a dokim talált a magzatnál egy agyi cisztát ami megnövelte a rendellenességet így megcsináltattuk az amniocentézist (amit nem bánok,mert megnyugodtam)
2014. nov. 19. 10:19
4/9 anonim válasza:
1:150, 1:200 alatt pozitivra veszik (kórháza válogatja)
Nekünk mivel pozitiv volt, vállaltam.
Egyébként egy marhaság az egész utólag belegondolva ...
2014. nov. 19. 10:31
5/9 anonim válasza:
Nekem, ha jól emlékszem, 1:420-hoz volt, nem vállaltam az amnio-t. Ha jól tudom, 1% a vetélés esélye, az 1:420-hoz meg kb. 0,2%. Magas kockázat esetén is inkább a prena tesztet választottam volna.
2014. nov. 19. 10:34
6/9 anonim válasza:
Én 1:170-hez nem vállaltam.
Inkább Nifty teszt, ami ugyan drága, de nincs vetélési kockázata.
2014. nov. 19. 12:48
7/9 anonim válasza:
Szia!
Az amnion/corion vetélési kockázata kb. 2 hétig 0,5% és sokkal több genetikai betegséget is kimutathatnak a kromoszómákból mint a vérből.
Mérlegeld azt is mennyi idős vagy, volt-e bármi a családban, felnevelnél-e egy beteg gyereket, stb.
2014. nov. 19. 13:52
8/9 anonim válasza:
A kérdező megkérdezte, mekkora kockázat esetén vállalnám az amniocentézist. Én megmondtam. Mi a túróért pontoztátok le? Nem azt kérdezte, mi helyes és mi nem, hanem hogy ÉN mit tennék. Örülnék, ha a notórius pontozóbírók előbb elolvasnák a kérdést!!!
2014. nov. 19. 22:46
9/9 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy lefelé pontoznak egyesek, ők nem értették a kérdést, itt nincsenek hasznos és nem hasznos válaszok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!