Ha sokat biciklizek àrthat a babàmnak?
nekem amikor terhes voltam azt mondta a dokim, hogy ne biciklizzem az elejétől, mert levállhat a méhlepényem....
hát nem tudom mi igaz ebből, de én megfogadtam a tanácsát. Kérdezd meg a te dokidat, mi a véleménye erről.
minden jót.
Ha nincs semmi baj és problémamentes a terhességed, akkor biciklizhetsz. Persze most nem arra gondolok, hogy menj el a hegyekbe biciklitúrára, de ha egy normálisabb úton eltekersz a boltba attól önmagában nem lesz baj. Sokan azért nem ajánlják egyébként, mert a biciklin különösen igaz, hogy a baba, a méh, a magzatvíz és minden egyéb súlya a méhszájra terhelődik, ami rövid távon nem gond, de azért napi több órát terhelni nem ajánlott. Sokkal jobban igénybe veszi a méhszájat, mint az ülés. És az is jó lenne, ha nem rázkódnál közben túlságosan és persze addig csináld, amíg jól esik.
Én speciel el vagyok tiltva a biciklizéstől, mert 12 hetesen volt egy részleges placentaleválásom, ami azóta visszatapadt, de vigyáznom kell rá. És úgy tudom, hogy ha már nyílik a méhszáj, vagy megrövidült a méhnyak, akkor sem ajánlott túl gyakran biciklire pattanni.
25 hetes vagyok. Én is kérdeztem a dokimtól hasonlót, mert imádok tekerni és kell is a mozgás. Erre ő azt mondta, hogy mehetek, csak ne essek le róla :-D
Szóval hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!