Tudna erre valaki racionális magyarázatot? (Kólaivás)
Figyelt kérdés
Nagyon ritkán iszom kólát, nem mintha nem szeretném, hanem mert nagyon egészségtelennek tartom ill. megtapasztaltam már egy-két negatív hatását, ezért sok évvel ezelőtt leszoktam róla. A terhességem javát is kibírtam nélküle, az elmúlt két hét óta viszont olyan szintem kívánom, hogy az már bosszantó. Van ennek valami logikus magyarázata? Illetve ártok vele a gyereknek, ha a terhesség vége felé néha nem bírok ellenállni?
Azt nem tudom miért kívánod. De én az egész terhességem alatt borzasztóan kívántam és mindennap ittam is egyszerűen nem tudtam megállni, pedig amúgy van akaraterőm. Teljesen egészségesen született a kislányunk és már 9 hónapos rosszcsont.
2014. nov. 17. 23:44
2/10 anonim válasza:
Ja de persze nem litereket ittam meg naponta.
2014. nov. 17. 23:44
3/10 anonim válasza:
Ha nagyon kívánod igyál! Én most szoptatom a 6 hónapos lányom, közben 5 hetes kismama vagyok,imádom a kólát és bizony én sem tudok elmenni mellette anélkül hogy ne igyak...
2014. nov. 17. 23:45
4/10 anonim válasza:
Én egyszer valahol azt olvastam, hogy a benne lévő foszforsav nagyban segíti az emésztést. És mivel a kismamák emésztése nem a legjobb, szerintem a szervezet tudja, hogy mi kell neki hogy működni tudjon. Még a gyerekorvos is ajánlotta, hogy ha fáj a hasa a gyereknek, igyon meg egy pohár kólát. Néha rám is rámtör a kólaihatnék, főleg ha olyasmit ettem előtte. (ez most cukrosként kegyetlen :) ) Ez a kóla dolog is olyan mint a bor és társai: kis mértékben orvosság, nagy mértékben méreg...
33 hkm
2014. nov. 18. 08:09
5/10 anonim válasza:
nem tudok rá magyarázatot de én is kívánom a kólát. Eleinte mikor émelyegtem akkor azért kívántam nagyon mert elmúlt tőle, most meg az emésztésemnek olyan jót tesz, teljesen "feloldja" a dolgokat. Azért igyekszem visszafogni magam és általában csak hétvégén engedek a kísértésnek, 3-4 pohárral szoktam inni és nem hiszem hogy árt a babának. (31hkm)
2014. nov. 18. 09:55
6/10 anonim válasza:
Nekem még ajánlotta is a doki,mert hamar leesett a vércukrom,és a hányingerre is kitűnő volt,igyál nyugodtan,de arra figyelj,hogy kálciumot vigyél be a szervezetbe,nem ártasz vele,nyilván nem több litert fogsz naponta meginni
2014. nov. 18. 11:51
7/10 anonim válasza:
Én nem rajongok a kóláért, de terhesség alatt valahányszor megláttam, muszáj volt innom belőle. Nem tudom, miért van. Egy-egy pohár nem hiszem, hogy ártana, litereket inni belőle sosem egészséges.
2014. nov. 18. 12:24
8/10 anonim válasza:
Nekem kifejezetten az orvosom javasolta:)
Örültem is neki, mert nagyon szeretem a kólát!
Azt mondta, hogy jéghidegen,bubikat kikeverve a legjobb hányinger csillapító!
Tényleg jobb, mint a B6 :)
Nyugodtan igyál, nem lesz baj! :)
2014. nov. 18. 13:10
9/10 anonim válasza:
en is rendszeresen iszok kolat. nem literszam. a szoptatas alatt is ittam modjaval.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!