Rettegek! Méghozzá a toxoplazmózistól! 6 hetes terhes vagyok és rá egy hétre kaptam cicát, ahogy teherbe estem. De akkor még nem tudtam, mit tegyek?
A nőgyógyászod tud vérvizsgálatot csináltatni,ahol szürik a toxoplazmát.Igen,ez csak 12 hétig érdekes,utána már nem fontos.Ja,és kell 1-2 hét,amig megjön az eredmény.De valószínüleg már átestél rajta.Ha meg nem,akkor reméljük nem most kaod el!
DE vigyázz,a nyers hús és a virágföld is tartalazhat toxoplazmát!
A toxoplazma a többi betegségtől eltérően nem a terhesség első harmadában okoz problémát, hanem a második és a harmadik harmadban. Szólj a dokinak, hogy kérjen toxoplazma-vizsgálatot. Ha negatív lesz (nincs benned ellenanyag, még nem estél át a betegségen), akkor a terhesség folyamán még párszor meg kell ismételni.
A cicát nem kell kidobni ezért, de azt jól teszitek, hogy az almát nem te takarítod. Akár simogathatod is, de utána szigorúan kezet kell mosni, macskás kézzel se szembe, se szájba nem szabad nyúlni.
A toxoplazmát amúgy ugyanúgy el lehet kapni macskaürülékkel szennyezett földtől, nyers hústól, nem kellően megmosott zöldségtől-gyümölcstől is. A toxoplazma csak a macskában szaporodik, de köztigazda sok minden lehet, még a kutya is. A megfelelő higiénia kellő védelmet biztosít neked, ne rémülj halálra. :-)
Szia!
Nekem van 4 cicám. Már voltam toxoplazmás. Meg kell mondani, a dokinak, hogy van macskád és akkor lesz toxo vizsgálatod. Nekem ennek 2 nap alatt meg lett az eredménye. Megfelelő higiénia mellett nem lesz semmi baj.
Egyébként nemcsak a macska lehet a gazdaállat, hanem a patkány is. Ők adják tovább, meg oda-vissza egymásnak. Azért lehet a nyers húsban is (tatárbifsztek), mert a tehén is lehet közti gazda. Ez egy elég bonyolult folyamat. Múltkor volt a Spektrumon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!