Szlovákiában mennyi a gyes?
Párom szlovákiai magyar én magyar vagyok,nemsokára megszületik a babánk.
Melyikünk menjen gyes-re?
Akkor most megkerdezem megegyszer, ha nem eleg a gyes, akkor miert nem mesz el dolgozni?
Egyebkent en nem azert szulok, hogy majd a gyerekem fizesse a nyugdijamat. Az, hogy Ausztriaban mennyi a tamogatas, irrelevans. Ausztriaban valoszinuleg magasabbak a megelhetesi koltsegek is, mint Szlovakiaban es Magyarorszagon, ugyhogy nem hasonlitanam ossze a kettot. Azt is fontos megnezni, hogy meddig, kik es milyen feltetelekkel kapjak az allami tamogatasokat, ugyhogy csak igy kiemelni egy orszagot ertelmetlen, ezt szerintem Te is tudod. Eu-s allampolgarkent kikoltozhetsz Ausztriaba, a lehetosegek adottak, de ahogy korabban is mondtam: sirankozni a legegyszerubb.
Utolsó!
100% hogy pasi vagy!!
Mentem volna dolgozni,terhes nőként nem kapkodtak valahogy utánam:-)
Arról meg senki nem beszélt hogy ne dolgozna majd gyes mellett,természetesen csak abban a pár órában ami megengedett,ja és csak akkor ha a hosszú várólista után esetleg bekerülünk a bölcsödébe...!
Én soha nem sajnáltattam magam de akkor ne kelljen azt sem hallanom hogy milyen dolog az hogy csak 1 gyermeket vállalok,mert ugye az állam szerint 2 szülő akkor "sikeres" ha minimum 3 gyereket nemz!
Ezen lehetne vitatkozni órák hosszat,és azért örülök hogy a hangnem nem durvult és "értelmes" emberekkel lehet eszmét cserélni...!
Az igazság valahol a sok vélemény között van.
Ja,és valaki kérdezte hogy volt-e munkahelyem a terhesség előtt.
Természetesen volt,de mivel elég fiatal vagyok,kitörölhetem vele...!
Kedves Kerdezo,
Nem, nem vagyok pasi, szules elott allo kismama vagyok, de nyilvan teljesen mas felfogasu, mint Te. (nincs is ezzel semmi baj) En is fiatal vagyok, de azt azert megvartam, hogy a munkahelyemen elteljen annyi ido, hogy nyugodt szivvel el tudjak menni szulni. Felelotlensegnek tartottam volna hamarabb teherbe esni, nekem fontos volt, hogy biztos anyagi korulmenyek koze szulessen a picim es majd legyen hova visszamennem dolgozni is. Munka nelkul pedig SOHA eszembe nem jutott volna gyereket vallalni. Nincs azzal gond, ha valaki igy esik teherbe, de a kovetkezmenyeket vallalja mindenki. Inkabb, minthogy ezert is az allamot hibaztassuk.
A masik hozzaszolo es Te is nyilvan azt hiszitek, hogy szivesseget tesztek az allamnak azzal, hogy gyereket vallaltok. Ez azert eleg meredek, el sem hiszem, hogy emberek igy gondolkoznak. Azt pedig nem ertem, hogy miert kellett az "ertelmes" jelzot idezojelbe tenned, nem hiszem, hogy tiszteletlenul vagy primitiven vagdosodnek.
Kedves utolsó!
Kár veled vitatkozni! Nem a többség közé tartozol. Nekem sincs anyagi gondom, pedig nem kell dolgoznom, megengedhetem magamnak, de sokan vannak akik a minimálbérért dolgoznak mindketten, nekik nagyon is számit hogy az állam tud-e segiteni, ha gyereket vállal. Vagy nekik ne is legyen gyerekük mert nem engedhetik meg maguknak? Ezt még te sem gondolhatod komolyan! Sajnos nem mindenkinek gurul jól az Isten kereke, annak ellenére sem hogy bármit megtesz érte. Te talán szerencsés vagy, de azért más szemszögből is nézned kellene a világot! Én most is azt mondom, hogy igenis kötelessége az államnak segiteni a családosoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!