Szlovákiában mennyi a gyes?
Párom szlovákiai magyar én magyar vagyok,nemsokára megszületik a babánk.
Melyikünk menjen gyes-re?
Utolsónak.
Az ember nem szül gyereket havi 28 ezer ft-ért,nem gondolom hogy vannak ennyire elvetemült emberek és még billentyűzetet is ragadnak...!
Nekem halvány lila gőzöm nem volt arról hogy mit kaphat egy kismama ha szül,ennek mind a terhességem miatt néztem utána DE nem értek egyet azzal hogy az államtól kapott segítség mellett ne kellenne dolgoznia egy anyukának!!!!
Jó ha a pelenkát megveszem egy hónapra a gyes-ből,igaz ez is segítség de ha megnézed ország és ország között a különbséget felháborító hogy menniyt számít hol szül az ember az "államnak egy adófizetőt"
Mindenhol kellenne érvényesülnie az adok-kapok elvnek!!!
BOCS!!!utolsó előttinek szántam a kommentet.
Mire megírtam már jött új válasz!!
"Amugy nem hiszem, hogy az allam feladata ellatni a te gyerekedet."
Ha tripla annyit adna az állam a kismamáknak akkor sem lenne elég arra hogy eltarts belőle egy gyereket!
Szóval eltartásról itt ezesetben szó nincs.
A gyes szerintem egy kis kiegészítés,amit 2 évig kapunk.
Még nem szültem meg de már 300 ezer forint ment a babára-és csak azt vettem ami szükséges.
Gondolom neked nincs gyereked...!
Ne mondja már nekem senki hogy igazságos az ami itt folyik,vagy egyáltalán a világban.
Én egy fillért nem kaptam még az államtól és nem is kértem nem is várom el!!!
Mi is magunk teremtettünk elő mindent ami kell a babának,eszembe sem jutott kérni SENKITŐL!
A kismamáknak ez "jár",nem én döntöttem így.
DE felháborítónak tartom hogy ilyen különbségek vannak ország-ország között.
És ha már fizetjük az adót évek óta akkor ne már ezen akadjunk fennt hanem azon hogy van aki segélyekből éli le az életét mert büdös a munka!!!
Miert felhaborito, hogy vannak kulonbsegek orszagok kozott? Csak egy kezenfekvo pelda: Luxemburgban 1642 euro a minimalber, Bulgariaban pedig 123. Es? Pedig hidd el, hogy Bulgariaban is fizetik az emberek rendesen az adot, nem csak Luxemburgban. Akkor harmadjara is megkerdezem: a tamogatas merteket nem a korabbi munkaviszonyod alapjan allapitjak meg?
Amugy abban maximalisan egyetertek veled, hogy nem csak azoknak jar tamogatas, akiknek budos a munka.
A kötekedő ismeretlennek.
Lehet, hogy nektek éppen sikerült megteremteni mindent, olyan az anyagi hátteretek (és lehet, hogy a családi is), hogy nem okoz gondot ez a kevéske gyes, de szerintem Ti a kisebb táborba tartoztok, akik gond nélkül megélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!