Szeméremcsont fájdalom? Természetes?
Első terhességem alatt azt sem tudtam milyen ez. Na a másodiknál megtudtam... A 20. héttől iszonyatosan fájt szinte minden nap, néha járni alig bírtam annyira fájt.
Sajnos természetes.
Nekem is a 20. héttől kezdődött és sajnos a mai napig fáj. Nem akarlak megijeszteni, de már 8 hónapos a kisfiam. Voltam orvosnál, azt mondják ez természetes, majd elmúlik. Ha tudsz, pihenj sokat. Ha szülés után sem múlik el, menj el röntgenre.
Hozzáteszem, hogy nekem ízületi problémáim vannak. Szülés előtt tudtuk, hogy be van szűkülve a keresztcsontom, ezért csak ortopéd szakorvos engedélyével szülhettem természetes úton. Bár figyelmeztetett az ortopéd orvos, hogy akár fél évig is tarthat a felépülés, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig fájhat. :( És igen, vannak napok, amikor alig tudok menni. El is mentem röntgenre, amikor 3 hónapos volt a kisfiam. Kiderült, hogy a szemérem csontom is be van szűkülve, és be is gyulladt. Azt mondták pihenjek és borogassam. (Mert az úgy megy egy babával...) Most tervezem, hogy visszamegyek, mert mintha jobban fájna, mint eddig. Nem tudom vannak még mások is hasonló cipőben?
Előző vagyok. Azt elfelejtettem megkérdezni a kérdezőtől, hogy voltak-e bármilyen ízületi panaszaid babavárás előtt? Mert ha igen, érdemes elmenni ortopédorvoshoz vagy reumatológushoz.
Ja, igen még valami, ami fontos lehet. Én tornáztam is a 20. hétig, de ahogy kezdődtek a panaszaim, abba kellett hagyni a terhestornát, és csak gyógytornára járhattam. Kitartás, tudom milyen fájdalmas ez.
Köszönöm a válaszokat,valamennyire megnyugodtam hogy nem azért fáj mert baj van,de úgy érzem néha hogy elviselhetetlen,mintha a csontom szét akarna repedni,próbálok pihenni,de hát nem lehet mindig feküdni.Első babám lesz,de nem is gondoltam volna hogy ilyen nehezen fogom viselni,pedig előtte fizikai munkát végeztem és azt gondoltam hogy könnyű terhességem lesz.
Hát de nem így van :) De mindent a baby-ért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!