Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottam egy olyat hogy...

Hallottam egy olyat hogy amennyi idő eltelik addig még először meg mozdul annyi idő telik el szülésig. Most őszintén, ilyen létezik?

Figyelt kérdés
13 hetes terhes vagyok, én már érzem hogy mozog a pici ( ezért nem kell negatív kommentárokat írni, mivel a védőnőm szerint lehetséges mert vékony vagyok)
2014. nov. 12. 10:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Én csak a 22.héten éreztem rendesen mocorogni, akkor a 44. héten kellett volna szülnöm???
2014. nov. 12. 10:45
 2/15 anonim ***** válasza:
Ja, és akkor Te pedig a 26. héten fogsz szülni???
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség! Mindenki máskor érzi a babát, de a legtöbben 17-18 hetesen, akkor 35 hetesen kéne szülni??!! Én a második fiam 12 hetesen éreztem, 38 hétre született.
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség. Akkor a kövér nők később szülnének, A többedik gyerekek meg mind koraszülöttek lennének. NEM
2014. nov. 12. 10:49
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, mondjuk egyik "ellenségem" írta, elég kedvesen, gondolom jól rám akart ijeszteni.. de örülök hogy ti is alátámasztjátok, hogy nincs "tudományos alapja" :)
2014. nov. 12. 10:52
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez baromság, az esetek nagy részében nem így van.
2014. nov. 12. 10:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Korábban számítottak terminust (az uh diagnosztika fejletlensége miatt) az első magzatmozgás idejéből, ha nagyon homályos a dátum, a méretek és a menstruációból számított kor között nagy a diszkrepancia (pl. gondozatlan terhességeknél).

A magzatmozgás első érzékelésének időpontja a 18-20. hét, ekkor fogadjuk el azt, hogy anya érzi a kicsit, addig nagy valószínűséggel egyébként mást érzékel annak (multiparáknál, azaz többedszer szülő nőknél ez előre jöhet a 16. hét tájékára, nem függ össze egyébként a testalkattal, nem a hasfalról továbbítódik ugyanis az érzéklet).

A szabály amúgy úgy szól, hogy az első magzatmozgás + 20 hét a szülés várható időpontja (ebből terjedt el a köznyelvben, hogy amennyi idő eltelik a magzatmozgás érzékeléséig, még egyszer annyi a szülés 40 = 20+20, azonban ez nagyon pontatlan megfigyelés, jellemzően a gyakorlatban már nem adunk erre.)

N

2014. nov. 12. 11:09
 8/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
Szia! Ez valami ősrégi tévhit, nekem is a 84 éves nagyanyám mondta egyszer. Mikor még nem volt ultrahang, ez legalább nagyjábóli fogódszkodót jelentett a kismamáknak, de manapság már elég nonszensz erre alapozni a szülés várható idejét. És én nem csodálkozom, hogy már érzed a babát, főleg, ha nem az első terhességed. Kicsit szokatlan, de nem rendkívüli.
2014. nov. 12. 11:10
 9/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk logikailag is bukik a dolog, hogy ha ebből tippelték a terhesség kezdetét, akkor eleve nem is tudták pontosan a terhesség idejét. Így mihez képest lenne az "amennyi idő eddig eltelt, annyi van még hátra" szabály?
2014. nov. 12. 11:15
 10/15 anonim ***** válasza:
Mondom, kiegészítő információként használták már akkor is.
2014. nov. 12. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!