Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32 hetes vagyok és 37,7-37,9...

32 hetes vagyok és 37,7-37,9 között volt most délelőtt a lázam. Lehet baja a babának?

Figyelt kérdés
Algopirynt vettem be, mert azt tudom, hogy lehet, most lement.De nagyon gyengének érzem magam.Elmenjek háziorvoshoz még ma vagy csak ha visszajön a láz és rosszabbul leszek? Múltkor erős torokfájásom volt, elmentem az orvoshoz, aki annyit mondott, hogy csak tüneti kezelés lehet, mivel kismama vagyok, csak ha hosszabb ideig szarul vagyok, akkor írhatnak fel antibiotikumot. Ezért kérdezem, hogy érdemes-e orvoshoz menni.
2014. nov. 11. 13:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, értem, bocsáss meg. :) Én meg orvos vagyok, de az nyilván nem számít, akkor írom azt, hogy mellette anya is, és várandósság alatt még lázas is voltam. Döbbenet, nem?
2014. nov. 11. 14:59
 12/15 anonim ***** válasza:
Az, én meg máas orvosoktól is hallottam és olvastam h nem egy ritka dolog hogy fennt marad a hő mivel én így estem teherbe hogy hőmérőztem és pé. Után lett37,2 az alap, ez meg napközbe még csak emelkedni szokott 1-2 tizedeket, és már 26 hetes vok de képzeld még mindig annyi és nem vok lázas, jééé.... Biztos jó helyen vetted a diplomát.:-D
2014. nov. 11. 20:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Olvass vissza kérlek. Azt írtam, hogy nem mindenkinél marad fenn a hő. Az sem törvényszerű, hogy 37 fok fölé emelkedik, tekintettel arra, hogy számtalan embernél 36 fok az alaphő, az átlag emelkedés pedig várandósság idején 0.5 fok. Előfordul 1-1.5 fok, de a gauss görbe közepe a 0.5 fok. Tehát maradjunk annyiban, hogy nem, nem törvényszerű, és nem, nem feltétlenül marad meg a terhesség végéig, ugyanis jellemzően azután, hogy a lepényi működés maradéktalanul kialakul, visszaáll a normál alaphő. És csak az esetek kis százalékban emelkedik meg egész napra arányosan a hőmérséklet, a legtöbb esetben napszaki ingadozást mutat, és várandósságban is csak reggel és este magasabb.
2014. nov. 11. 22:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Oké, ebben maradhatunk, nem állítottam énsem h törvényszerű, de azt sem gondolom hogy így bekéne paráznia a kérdezőnek egy kis hőemelkedéstől, már egyből láznak hívja...
2014. nov. 12. 11:03
 15/15 A kérdező kommentje:

38,1 volt a maximum, kétszer vettem be ALgopirynt 12 óra elteltével a nap folyamán. Voltam orvosnál, felsőlégúti vírus lehet, de azért elküldött laborba.

Bocs, de én mindenhol azt olvastam, hogy nem jó, ha eléri a 38 fokot a kismama hője, főleg huzamosabb ideig. Tudom, hogy a jóval magasabb láz okozhat inkább bajt. Amúgy nem paráztam be, csak iszonyú gyenge voltam, és az embernek ilyenkor minden rossz átfut a fején. Ez van.

Mára láztalan vagyok gyógyszer nélkül, és sokkal jobban érzem magam, úgyhogy hurrá! Én nem vagyok gyógyszerpárti, de vannak esetek, amikor lehet, hogy nagyobb gondot okoz a betegség, mint a gyógyszer. Amúgy a kb. 8000 törzskönyvezett gyógyszer közül 120 az, ami bizonyítottan káros a magzatra. Ettől függetlenül az előző terhességemnél is 2-3 Algopiryn volt a max amit bevettem, és most is túléltem egy torokgyuszit gyógyszerek nélkül.

2014. nov. 12. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!