Ti mit csináltok párotokkal/férjetekkel együtt szabadidőtökben? Többi lent
Kedves 1. válaszoló!
Nem tudjuk, hogy a kérdező, milyen okból van táppénzen.
Nem feltétlenül beteg, az sem biztos, hogy ágynyugalom ajánlott neki. Veszélyeztetett az a kismama is, akinek a munkaköre nem engedi meg, hogy tovább dolgozzon. Talán nem tudtak neki más lehetőséget ajánlani. Ha mondjuk vegyszerrel dolgozik, vagy forraszt, súlyos dolgokat emel, akkor is kiírja a doki.
Kérdező! 30 hetesen más korlátozottak a lehetőségeid, 4-5 hétig még simán mehettek kirándulni, hajókázni. Állatkert, múzeum, színház-koncert (bár nem tudom, milyen gyakran jársz wc-re...). Ne csak a szülőket látogassátok, menjetek barátokhoz, rokonokhoz is.
Otthon pedig ha unatkozol, az idegennyelv-tudásodat is felelevenítheted, tanulgass, olvass.
Az étterem is jó ötlet, többen írták. Decemberben már mehettek kettesben karácsonyi vásárra, az nagyon jó hangulatú szokott lenni.
Szia!
Igazából én nem tudom,hogy ti milyen bebeállítottak vagytok,mit szerettek és mit nem csinálni!
Mi ezeket csináltuk:
Állatkertbe voltunk, Drift versenyre mentünk 2×, Moziba, "én nagyon plázás vagyok" így sokat jártunk plázázni, kirándulni, hegyet mászni "én nem másztam":) Libegőzni,
Vacsorázni-azt szinte rendszeresen,sétarepülni,múzeumozni, dinó parkba(ne menjetek sztem pénz kidobás volt:)) kedvenc időtöltésem a bababoltok látogatása a párommal:)
Cukrászdázni stb.. Nem sorolom tovább,ahogy és amihez kedvünk van úgy mászkálunk.
Én is egyedül vagyok itthon, azokat csinálom mint te:) takarítok főzők stb.. A programok inkább a 7végékre jellemzőbbek.
Így 7köznap marad az egyedüllét:( Olyankor én a szüleimhez megyek,barátnőzni stb..
Én decemberre vagyok kiírva,párom november végétől itthon marad velem,hogy kihasználjuk az "utolsó heteket" már nagyon várom,mert így tök egyedül érzem magam:(
Beszélgetek a kis pocaklakommal csak egy picit egyoldalú a társalgás még:)
A párod egyébként kimozdulós típus? Vagy otthon ülős?
Üdv 35+1 hkm
a kismamámak eleve táppénzre is vehetik alapbólis, hiszen sokkal több alvásra van szükségük, meg pihenésre, plusz ülőmunka is teljesen egészségtelen nekik, de akár a álló is, nem 100%-ban munkaképes. miért hasonlítják itt egyesek a nem terhesekhez, akik táppénzen vannak.
egy magzatra vigyázni kell.
amennyit a kismama érez, hogy szívesen csinálja, annyit vállalhat, hacsaknem veszélyeztetett terhes.
(persze filmekben láttam már hogy 9 hónapossal súroltatják a paslót, meg horatnak vizet a kúról és napi 12-ben ugráltatják..)
"Veszélyeztetett az a kismama is, akinek a munkaköre nem engedi meg, hogy tovább dolgozzon. Talán nem tudtak neki más lehetőséget ajánlani. Ha mondjuk vegyszerrel dolgozik, vagy forraszt, súlyos dolgokat emel, akkor is kiírja a doki."
Ez nem így van. Hivatalosan veszélyeztetett terhes csak és kizárólag egészségügyi okból lehete valaki és így lehet táppénzen. Ha valakinek a munkahelye veszélyes, akkor azt a munkáltatónak kell megoldani. Ha nem tud megfelelő munkakört felajánlani, akkor fel kell menteni a munkavégzés alól és megkapja a fizetését. Az egy dolog, hogy az orvosok ilyen esetben is szabálytalanul tp-re veszik a kismamákat, amivel a kismama is rosszul jár, illetve a többi járulékfizető is, de ilyenkor az orvos valamilyen kamu eü. indokkal tölti ki a papírt, tehát vissza is érünk az eredeti kérdéshez. Tp. alatt nem lehet menni szórakozni, bár elég kicsi az esélye a lebukásnak, ha csak nem jelentkezik be egy szállodába, vagy nem megy külföldre, mert ezeknek nyoma marad és elévülési időn belül bármikor előszedhetik érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!