Ti mit csináltok párotokkal/férjetekkel együtt szabadidőtökben? Többi lent
pedig tanácsolják is a könyvek, hogy ahogy elmúltak a terhesség eleji rosszullétek, és mielőtt még jön, hogy a nagy súly megvisel, a kettő közti időben, mikor a kismama a legjobban érzi magát igenis, pont, hogy kellenek a közös programok, mert ezután már megváltoik minden, nemigen sem élesz enrgia, idő sem rá, vagy csak gyerekkel.
ismerősék voltak kirándulni és bepótoltak mindent ami kimaradt gyerekkorukból :) de konkrétan még teherbeesés előtt is, görgoriztak, jégkorcsolyáztak, kirándultak, hegyet másztak, boboztak, meg a kismama élt a hobbijának, ilyen olyan kézimunkák(üvegre matrica festés, karcképek, stb)
az nem élet,hacsak a munka van, meg a kötelezők.
Pont én is így voltam terhes,januárra vártuk a babánkat.
Már az 5. héttől tp.-en voltam.
Nyáron természetesen voltunk nyaralni.Így ősszel-télen pedig voltunk wellnesselni,kirándulni,családnál.
Eljártunk vacsizni,kihasználtuk azt a kis időt még együtt.
Összejártunk a barátokkal ilyen beszélgetős,forraltboros estékre.
Vissza is sírom ezeket a napokat. :)
Mert mostmár leginkább a lányunkkal töltjük minden időnket!
Szia!
Mi éttermeket próbálunk ki, sétálunk, futni, úszni, teniszezni szoktunk kettesben, moziba megyünk vagy színházba, barátokkal vacsorázni, vagy borozgatni (nyilván nem terhesen, és nyilván nem ész nélkül, inkább borvacsorákra szoktunk elmenni - mindannyiunk hobbija a gasztronómia). Mindketten orvosok vagyunk, ezért néha eljárunk közösen konferenciákra is, bár mióta megvan a kislányunk ez nyilván ritka (évente egyszer 1-2 nap), terhesen még simán mentem 36 hetesen is. Vadásztuk a fapados ajánlatok európai városnéző túrákhoz, vagy csak a közelben kirándultunk. A terhesség alatt ilyesmiket csináltunk.
A pici 2 hónapos korától van heti egy szabad esténk egy csodás nagymamának hála, szóval azóta is tartjuk ezeket nagyjából, mióta nagyobb, úgy egy éves korától, egyszer-egyszer alszik is a nagyiéknál, bár nem túl gyakran. Olyan negyedévente fordul ez elő igazából, akkor szoktunk elutazni egy-egy meghittebb, közös hétvégére, egyébként jön velünk a kiscsaj is.
2 és fél éves korától bölcsis, azóta az ügyeleteink utáni szabadnapokat is kettesben töltjük, legalább is igyekszünk így szervezni a beosztást, de olyankor hamarabb megyünk érte az oviba azért, és neki is kitalálunk valami extrát. :)
Szerintem gyerek mellett sem kell lemondani a kettesben töltött időről, csak szervezés kérdése minden, és meg kell találni azt az arany középutat, ahol mindenkire elegendő idő jut. A babázás eleje nem feltétlenül ilyen időszak, szólok előre, de utána bele lehet rázódni. :)
Miiiiiiiiiiiiii? Részletezd már kérlek ezt a táppénzcsalás dolgot még, mert nagyon nevetek. :D :D Mi a szülészeten rendszeresen írunk ki kismamákat táppénzre, és mellé tanácsoljuk, hogy állapottól függően igyekezzenek azért sétálni, járkálni, ezt azt elintézni, aktívak maradni, mert ez segít a várandósságon is. Van kismama, aki abszolút fennjáró marad attól, hogy táppénzen van.
Nyugodj meg, nem leselkednek OEP ellenőrök a parkok bokrai mögött, van jobb dolguk.
Pedig ha elmész mondjuk wellnessezni és ott rosszul leszel, bevisznek a legközelebbi kórházba és az OEP egyből látja, hogy nem tartózkodtál a lakhelyeden és a minimum büntetés hogy vissza kell fizetned az összes táppénzt. Nincsenek ellenőrök minden bokorban, de azt látják, hogy 200 km-re a lakhelyedtől vettél igénybe orvosi szolgáltatást.
De nem is értem, ha nincs semmi bajod, miért vagy otthon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!