6 hetes vagyok. Mikor vesznek elöször vért? Mi a legkellemetlenebb vizsgálat terhesség alatt? És az mivel jár?
Először is gratulálok a babához! :)
Én 20 hetes vagyok most. Az első vérvétel a 12. héten volt, mert megcsináltattam a kombinált tesztet, amivel a Down kórt szűrik. A következő a 16. héten volt, ahol 5 kémcsővel vettek :( De ez is csak egy szúrás.
A 25. héten lesz a következő, az a cukorterheléses, amiről a többiek is írtak. Lesz majd még egy a 30. héten. És egy utolsó a 36. héten.
Nekem fóbiám van a vérvételtől. Mindig elkísér valaki, mindig fekve veszik le a vért (előre kell szólni a nővéreknek, hogy nem bírod a vérvételt), és mindig rosszul leszek. Ez ellen nem tudok mit tenni, szerintem nem lehet megszokni.
Én úgy oldottam meg a 2. vérvételt, hogy megkértem a nővért, hadd tegyem fel az mp3 lejátszómat, amiben a kedvenc zeném szólt. És ez elvonta a figyelmemet. Levették 1 perc alatt az 5 kémcső vért. Most is rosszul lettem, de nem annyira, mint előzőleg. A nővérek is azon vannak, hogy minél hamarabb túl legyen az ember a vérvételen, szerintem ezt az mp3-módszert mindenhol meg lehet beszélni :)
Szia, 14.01-es vagyok :)
Hogy vagy? Hogyan viseled a vérvételeket? Rendben van minden a babával, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!