6 hetes vagyok. Mikor vesznek elöször vért? Mi a legkellemetlenebb vizsgálat terhesség alatt? És az mivel jár?
én is 6-7 hét között vagyok. vért akkor vesznek mikor meglesz a szívhang. nekem még múlthéten nem volt, igaz doki szerint 6 hetes voltam, de szerintem csak max 5. igaz vettek egyböl vért mert itt külföldön van a rendelöknek is laborjuk.
de otthon csak a szívhang után küldenek laborba.
félsz a vizsgálatoktól, meg a vérvételtöl?
ne félj ezt is a babáért teszed, jobban félj a rosszullétektöl.én már egy hete olyan rosszul vagyok hogy alig várom hogy 12 hetes legyek. ehez képest pár vérvétel semmiseg.
boldog baba várást.
Nekem a legkellemetlenebb a 24. heti terheléses cukor volt. Éhgyomorra kell menni, levesznek egy adag vért, itatnak veled egy nagy pohár émelyítő cukros löttyöt. Aztán két óráig semmi, se enni, se inni nem lehet, majd két óra múlva újabb vérvétel.
A többi vizsgálattal soha semmi problémám nem volt: vérvétel, vizeletminta leadása, hüvelyi UH, hasi UH, manuális orvosi vizsgálat, ilyesmik vannak.
A terhesség 9 hónapja alatt négyszer van laborvizsgálat. Első, amikor megállapítják a terhesség tényét. Másodszor a 16. héten AFP (rendellenesség szűrés). Harmadszor a 26. héten, valahol a 24. héten, ez a terheléses cukor labor (éhgyomri és 120 perces vérvétel, de van ahol ilyenkor a 60. percben is vesznek, de a kettő az biztos). Majd a 36. héten vércsoport vizsgálat, azt hiszem.
Én is nagyon félek a vérvételektől, de igen a babádért túl leszel rajta gyorsan, észre sem fogd venni:)
A legkellemetlenebb a terheléses cukor, de az sem olyan szörnyű. Mert a cukros lötyibe önthetsz citromlevet és olyan, mintha limonádét innál!
A többi vizsgálat meg csak ultrahang, illetve bekukkant a doki időnként.
33 hetes kismama:)
60 vagy 120 perces???
Ez mit jelent?Hogy kétszer vesznek annyi idö alatt vagy pedig folyamatosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!