Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses vércukorszint...

Terheléses vércukorszint mérés előtt mennyivel nem lehet inni sem?

Figyelt kérdés
Holnap reggel megyek vizsgálatra. Tudom, hogy éhgyomorra kell, de inni meddig lehet előtte? Éjszaka többször felébredek és akkor innom kell...
2008. aug. 13. 18:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem ugy volt,h ehgyomorra levettek a vert,meg kellett inni azt a cukros lotyit,es utana 2 ora mulva ujra vervetel.

Nekem azt mondtak,h nyugodtan ihatok vizet /szensavmenteset/,termeszetesen nem literszam,de ha megiszol egy fel litert reggelig,es utan mesz szeritnem nem lesz semmi gond.

Boldog babavarast kivanok

37 hetes kismama

2008. aug. 13. 19:15
 12/22 anonim ***** válasza:
Én mondjuk 3hét múlva megyek terhelési vércukorra,de nekem a Nőgyógyászom azt ajánlotta,hogy: 1zsemlét és 2deci tejet innom kell.60percem van,hogy beérjek a korházba és vért vegyenek.Szóval akkor max: 1órád van míg nem ehetsz.
2008. aug. 13. 19:20
 13/22 anonim ***** válasza:
A kecskeméti anyuka vagyok,aki mellesleg dietetikus. Nem szakszerűtlen. S ráadásul humánusabb is. Ugyan is 1 kifliben és fél liter tejben pontosan annyi a szénhidrát mint amennyit a cukros lötyivel megitatnak. Nem vesznek le az nap éhgyomrit, mert azt előzőleg már egy másik vérvételnél levették. Ha az eredmény nem jó akkor ismétlik.
2008. aug. 13. 19:20
 14/22 anonim ***** válasza:
bocs 2 dl tej. De akkor sem szakszerűtlen.
2008. aug. 13. 19:22
 15/22 A kérdező kommentje:
Hát én is jobban meglennék a kifli tej kombinációval, de sajnos nem azon a környéken lakok.
2008. aug. 13. 19:24
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Enni ne egyél semmit, viszont pár korty vízet meg lehet inni vérvétel előtt.

Én például a 2 vérvétel között is ittam néhány kortyot, azt mondták, hogy nyugodtan lehet.

Tökéletes eredményem volt mind a kétszer. Pár dl víz nem befolyásolja az eredményt!

Egyébként nagyon rettegtem ettől a cukorterheléstől, mert nem vagyok édesszájú, de simán ki lehet bírni.

Ja! Én 20 km-re lakom a kórháztól, ahol leveszik a vért, szóval még buszozgatnom is kellett üres gyomorral.

Kitartás, nem lesz olyan szörnyű, és igyál pár kortyot nyugodtan!

35 hetes kismama

2008. aug. 13. 19:46
 17/22 anonim ***** válasza:
Szia, én tegnap voltam terhelésesen, szintén cukros lötyivel. Lehet inni előtte, de csak vizet, ásványvizet. Javaslom vigyél citromlevet,(van ahol adnak hozzá, van ahol nem, én kb 0,5dl-t öntöttem bele) azt bele lehet önteni a cukros lötyibe, így olyan lesz mint egy limonádé, meg lehet inni. A két vérvétel között is ihatsz de csak vizet, enni nem lehet! Általában soron kívül szokták behívni a kismamákat. Ne izgulj nem olyan vészes!
2008. aug. 13. 20:29
 18/22 anonim ***** válasza:

Éjjel nyugodtan igyál és mielőtt elindulsz, aztán már ne , mert hígul a véred.Enni pedig , hát reggelit ne!

A második válaszolónak: nem értem a válaszod !!Biztos a terhelésesvércukorvizsgálatról beszélsz?-annak pont az a lényege, hogy vesznek le vért, megnézik benne az ehgyomri cukrodat.., aztán kimész iszod a cukros cuccot(amibe nyugodtan lehe citromlevet önteni) aztán ismét vért vesznek, ebből kiderül, hogy a bevitt cukormennyiséghez van -e elegendő inzulintermelődésed ami lebontja, ha nincs magas lesz a cukorérték, és diétát írhatnak...-ezt a kérdezőnek is írom amúgy!

Ha magasra megy a cukor az a terhességi cukorbetegség jele, ami a babára nézve sem jó,ezért szénhidrátszegény diéta 8-as érték felett erősen ajánlott.

Lényeg az, hogy mikor elmész otthonról, már ne egyél, de inni vizet ha nagyon kell lehet, csak abba a szutyokba ne tegyél több vizet, mint amit adnak,sajnos rossz, de el kell viselni!

2008. aug. 13. 20:37
 19/22 anonim ***** válasza:

Szia! Éjszaka nyugodtan igyál vizet, csak amikor felkeltél, akkor ne sokat, csak pár kortyot. Rágózni SEM szabad!!

És egy kis off: valaki írta, hogy edd meg otthon a zsömlét/kiflit tejjel, és úgy menj vérvételre. Kicsit sok a baki benne. Ez a belgyógyászati étkezés utáni cukormérésre illik részben. Részben, mert "csak" annyi nem stimmel, hogy a lényeg az, hogy NE mozogj, NE égess szénhidrátot, mert fals eredményt kapsz. Azzal, hogy vezetsz, vagy bebuszozol, vagy besétálsz a rendelőbe, máris égeted a szénhidrátot. Nem véletlenül kell végigülni a 2 órát. Ráadásul mihez viszonyítsák a terhelt vér eredményét, ha előtte nem vettek éhgyomrit?? Bocsi, de egy dietetikus ezt tudhatná.... És amúgy is teljesen más a terhességi és a belgyógyászati cukorbetegség. Már bocsi... Még egy. Teljesen más a tejes, illetve a vizes kifli/zsömle szénhidrát értéke, és más a 1,5-es, illetve a 2,8-as tejé. És ugyebár a lényeg a 75g-on van. Úgyhogy humánusság ide vagy oda, aki egy csöppnyi felelősséggel viseltetik a gyermeke iránt az végigcsinálja rendesen!!

Kedves kérdező, ne haragudj a kiakadásomért/kioktatásomért, de ez egy igen fontos vizsgálat.

Kívánok Neked boldog babavárást, jó cukor-szintet!! :o)

2008. aug. 13. 21:22
 20/22 anonim ***** válasza:
Ezen teljesen felesleges vitázni,mert én is hallottam,hogy nem mindenhol ezt a cukros lötyis vizsgálatot csinálják! Nálunk is ez van ,de itt például nem mondták,hogy ne mozogj! Én pl. hazajöttem és 2 óra mulva visszamentem.
2008. aug. 13. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!