A nőgyógyászom azt mondta, hogy az alulműködés a nem jó, persze ideges vagyok még ettől. 5 hete nagyon alacsony a TSH-m (0,05), de nem kaptam meg a leletemet, csak tegnap. Ma voltam vérvételen ahol többféle értéket néznek még, jövő héten kell mennem az orvoshoz. T3 és T4 értékem aug. elején jó volt, TSH-m akkor is alacsonyabb, de 11 hetes lévén a nőgyógyász szerint ez természetes reakció.Majd a szept. végi vérvételen volt 0,05 a TSH, de ott nem néztek T3 és T4 értéket, mert 3 havonta lehet csak kérni TB alapon. Eléggé megijedtem, járt már valaki hasonló cipőben úgy, hogy egészséges babája lett, és rendesen fejlődött?
A barátnőmnek is ilyen volt/van. Normál testalkatú, egyébként egészséges.
5 kiló felett született a babája, makkegészségesen :)
(ő ameddig lehetett, gyógyszert szedett rá, kórházban írták neki)
2014. nov. 5. 15:30
2/15 anonim válasza:
Nekem is alulműködésem van, ha a tsh nincs normál tartományban, akkor nem nézik a T3 és T4-et, ha eltérés van a tsh-nál, akkor szerepel a leleten. Én havonta jártam vérvételre, amikor terhes voltam.
2014. nov. 5. 16:10
3/15 A kérdező kommentje:
Nekem tulmukodesem van. Fura modon magas tsh alulmukodesnel van, alacsony tsh tulmukodesnel. Remelem nekunk is egeszseges babank lesz.Nem tudom regen mi volt, amikor nem neztek meg ilyeneket a vervetelen?
2014. nov. 5. 17:06
4/15 anonim válasza:
Szia, hasonló cipőben járok! 10 hetesen így nézett ki az eredményem:
TSH 0,01 **
T4 1,73 **
T3 4,38 **
A nődoki egy hónap múlva megismételtette, 14 hetesen ilyen volt:
TSH 0,26 **
T4 1,07
T3 3,01
Holnap viszem hozzá vissza ezt az eredményt.
2014. nov. 6. 07:54
5/15 anonim válasza:
2. vagyok. Miért nem mész el endochrinológushoz? Én már vagy 14 éve járok egyébként. Mégiscsak egy szakorvos jobban tudja ezeket. Háziorvosi beutaló viszont kell hozzá. Bár én magánba járok, mert egyébként nagyon hosszú a várakozási idő az időpntra is és a rendelésen is.
2014. nov. 6. 10:55
6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, írtam a kérdés alatt hogy vérvételen voltam és jövő hétre kaptam időpontot az orvoshoz. Igaz, azt nem írtam, hogy a belgyógyászatra kellett mennem, endokrinológushoz. Szóval hozzá megyek, csak sok az egy hét és piszkál a gondolat.
Nekem a TSH-m 11+1-en 0,11 volt, a T3 és T4 az az alsó és felső tartomány közepén volt, még jó volt az érték. Szeptemben végén csak TSH-t néztek, ami 0,05 és a tegnapi vérvételen ha jól láttam amit a nővér írt, akkor 4-5 értéket néznek.
2014. nov. 6. 12:59
7/15 A kérdező kommentje:
Szerencsére mivel a Kórházba járok terhesgondozásra, másnap már mehettem is vérvételre a belgyógyászatra. Köszönöm a válaszaitokat!
2014. nov. 6. 13:00
8/15 A kérdező kommentje:
Légyszíves 4-es válaszoló írd meg , hogy mit mondott az orvosod?
2014. nov. 6. 13:01
9/15 anonim válasza:
Okés, holnap megírom!
4-es
2014. nov. 6. 14:02
10/15 anonim válasza:
Szia, 4-es vagyok! Azt mondta a dokim, hogy a terhesség elején "normális" ha a TSH eltér a jótól.. Azt mondta azért nem küld endokrinológushoz, mert most jó lett a T3 és T4 eredményem. A 24. heti vérvételnél megint megnézik a pajzsmirigy értéket.. Amúgy most 14 hetes vagyok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!