Kismamákat előre szokták/kell engedni az orvosoknál?
Haziorvosnal elore hivott az orvos. Kiszolt, hogy a kismama jojjon elore. Ugye egeszsegesen kismamakent ne uljek a betegek kozott. Ez volt az ok.
Elso vervetelemnel kivartam a soromat, de akartak elottem betolakodni. Oke termeszetesen nem latszodott a terhesseg. Utana kiderult h a verveteles no a szomszedom. Onnantol kezdve ha mennem kellett, szoltam neki h menni fogok igy meg mielott kezdodott volna a rendeles behivott. Cukorterhelesnel mashova kellett mennem. Ott kivartam a soromat, masodszori visszamenetelnel. Elsokent voltam ott, de vagy harman beszaladtak elottem, majdnem felloktek. Ugy zavarta ki oket a no aki a vert vette, hogy elobb a kismama jojjon mert del van es meg ma nem evett. :-)
De egyebkent nem akartam soha sehol h elore engedjenek, nem voltam veszelyeztetett, birtam sorakozni, akkor voltam merges mikor ki akartak elozni. Ha en nagy pocakkal ki birtam a soromat varni akkor tegye ezt mas is. Terhesgondozason is volt olyan kismama aki direkt bepofatlankodott midnenki elott es mikor kijott a bnoje ott vokt es azt mondta neki h hulye lenne kivarni a sort ha nem muszaj. Lestem jo nagyot. Volt 1-2 ilyen pofatlanhoz szerencsem.
nem egészen értetted amit írtam: engem a jó szándék vezérelt a rendelőben, ki szerettem volna várni a sorom, viszont pofátlanságnak tartottam ezt a beszólást.
és szerettem volna a bizonyos kórházi vérvételen szintén kivárni a sorom, ahol meg közölték hogy a terhes kismama igazán ráér! Tehát én nem tartottam előbbre az időmet másokénál, mások viszont úgy gondolták én igazán ráérek. Remélem érted, ennél világosabban nem tudom leírni.
emellett pedig nem fogok ülni egy betegekkel zsúfolt rendelőben azért hogy utána lebetegedjek állapotosan.
és az a két idős nő az tényleg egy banya volt, mert aki ilyet mond és ilyen hangsúllyal, mint akkor ott, abban egy csepp jó indulat sincs, már bocs.
Utolsó viszont te hogy most dolgozhatsz azt az ő adójukból megépült és fenntartott iskolának köszönheted. Szóval neked is kellene tisztelet feléjük.
Értem csak a te stílusod sem különb nagyon.
Sose engedtek előre de nem is gondoltam rá eddig, hogy ilyen van.. pedig most, hogy at gondolom tok jó lenne néha ha nem kéne ott ulnom 2 órát a betegek között egy rohadt tappenzes papír miatt. . Tényleg. . Bemegyek, meg kérdi a dokim hogy vagyok közben írja az asszisztens a lapot, oda adja és két hét múlva talizunk és már megyek is ki. . Ez 2-2,5ora varakozasert a beteg varoban. Csodás.
33hkm
Bp-n az Örsön az sztk-ban volt külön sorszám vérvételnél, de kb fél éve megszűnt és ugyanúgy végig kell ülni a sort.
Háziorvosnál ott a betegfelvételnél jelezték, h kismama van, és rögtön be is hívtak.
Fogorvosnál nem tudom, magánhoz jártam.
A terheléses cukorvizsgálaton, mikor időre kell visszaérni, akkor előre lehetett menni.
A háziorvosnál és a táppénzes papírért mindig kivártam a sorom, sosem jutott eszembe, hogy előre kérjem magam.
Aztán egyszer csak történt egy eset.
Én akkor már a 30+ valamennyi hétben voltam. Elég nagy hassal.
Betipegett a csapat öregnéni vmi utcabeli nője, aki akkor ment az első papírokkal a dokihoz mikor is előadták, hogy jaj gyere ülj le, ne állj. Menj be előttem, persze Katika is előre enged, meg Piroska is meg mindenki.
Én konkrétan lefagyva bámultam rájuk....
Ez persze feltűnt nekik.
Én már nem bírtam ülni, nagyon fájt a derekam és felálltam.
Bement ez a kismama és amikor a nénik meglátták, hogy felálltam egyből besorakoztak az ajtó elé.
Na akkor azért megfordult a fejemben egy két szépnek nem mondható gondolat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!