Kismamákat előre szokták/kell engedni az orvosoknál?
Nyilván nem mindenhol van így :) A háziorvosnál volt, hogy előre engedtek, de az sem volt jellemző.
Amúgy a vérvételnél sokszor azért nem engednek előre, mert a sorszámot is kategóriánként osztják ki. A várandósokat külön kezelik, de amikor (1x) mentem sztk-ba, 3 órát ültem, majd közölték, hogy ők nem is tudják azt a fajta vizsgálatot megcsinálni. (torch)
Általában nem. Nálunk pl csak hetente 1x vesznem afp-hez vért, akkor előre veszik a kismamákat, mert tovább kell küldeniük x időpontban kiértékelésre. Más napokon nem vesznek előre senkit a laborban. Háziorvoshoz lehet időpontot kérni, én éltem is vele mindig. De így is sokszor kellett várni, mert rengeteg nem időpontos ténylegesen beteg jött, akkor felváltva hívják az időpontost meg a nem időre jöttet is. Néha egy órát is vártam, mégse vettek előre. Sajna mindenre fel kell készülnöd.
Labor nálunk 7-től van, töm.közlekedve 3/4 7-re tudtam odaérni, mindig a 25-30 közötti sorszámot kaptam így. Az egy jó óra. Szóval érdemes nyitásra menni.
nem engednek előre de én mindenhová bepofátlankodtam, mert nem akartam a betegek között ücsörögni, és a háziorvos mondta hogy nyugodtan menjek előre ha legközelebb megyek.
Volt olyan, hogy leültem türelmesen mert csak két banya volt előttem, látszólag csak beutalóért jöttek, ezért gondoltam kivárom a soron, akkor már nem dolgoztam úgyse. erre hallottam ahogy oda súgja egyik a másiknak: ,,vigyázz, mert a TERHES befog eléd tolakodni".
na ezen fel is húztam magam, úgyhogy jól be is pofátlankodtam.
:)
de volt olyan is (pest megyei kórház) hogy 9-re mentem vérvételre, mint mindenki más, és közölték hogy aki kismama, az csak 10-re mehet. ezen szintén jól felhúztam magam, mivel akkor én még javában dolgoztam, mint mindenki más, ráadásul Budapest belvárosban, így kétlem hogy akadt volna bárki várakozó, akinek sürgősebb lett volna végezni mint nekem.
egy szó mint száz, én előre tolakodtam ahányszor csak tudtam.
Nem másnak is van dolga nem csak a terheseknek. Senki nem szeret egy rendelőbe órákig ücsörögni főleg ha időben érkezik.
Utolsó reméljük te is megéred, hogy banya legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!