Amniocentézis után lehet magzatvíz szivárgás?
Volt valaki esetleg ilyen helyzetben?
Délelőtt voltam a vizsgálaton azóta itthon fekszek de ideges vagyok amiatt, hogy nem tudom eldönteni vajon a vizes folyást érzem ami eddig is volt néha vagy magzatvizet. :/
A kórházba bemenni is félek nehogy az utazással csináljak bajt.
17hkm
Utólag már lehet okos az ember...
Nekem volt már egy szövődménymentes amnióm 2009-ben. Ezért nem féltem most igazán a vizsgálattól. Akkor ez a teszt még sehol sem volt. Engem ami megrémített a Nifty-ben hogy ha azt mondják baj van akkor is még minimum 1 hétig kell hordani a babát és ugyanúgy igazolni kell amnio-val.
Tényleg fel sem merült bennem, hogy bármi baj lehet és úgy voltam vele hogy 6 éve magnyugtatott így most is meg fog.
De nagyon bízok benne hogy most is csak vaklárma az egész.
Amúgy ezek a vizsgálatok oké, hogy nézik a Down-t, ami valóban súlyos rendellenesség, de mi van azokkal, amiket pl. nem tudnak nézni, pl. autizmus, stb.
És mindegyik csak becsült kockázati érték, én is az 1:170-hez azért kaptam, mert túlsúlyos vagyok, idős és lombikkal lett a babánk. Innen már eleve csak rossz eredménnyel indultam....
Sziasztok!
Ígértem, hogy jelentkezek amint meg van az eredmény. Szóval több mint 1 hét idegeskedès után ma végre megkaptam a teljesen negatív leleteket! :)
A hüvelyi AFP koncentrációja 5-ig számít normálisnak, a legkisebb szivárgás esetén is ennek sokszorosa lenne az eredmény, az én leletem pedig egész pontosan "0" azaz nulla! :)
Ha valaki esetleg hasonló cipőben járna (bár senkinek nem kívánom) és rátalálna erre a kérdésre annak üzenem, hogy ne gondoljon egyből a legrosszabbra és harcolja ki ezt a vizsgálatot!
Mindenkinek szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!