Terhesség alatt ki lehet szűrni az értelmi fogyatékosságot?
A down kóron kívül.
Aggódok nagyon mert nekem a második hónap közepén derült ki hogy terhes vagyok ( megjött az elsőben, kicsit talán gyengébben de nekem ilyen szokott lenni hol erősebb hol gyengébb így nem gyanakodtam), szóval... mikor még nem tudtam elmentem bulizni ahol ittam is és most félek hogy baj lesz.
Nem, söt mivel az értelmi fogyatékosság nagyon tág fogalom, így ha nem súlyos, akkor csak 3-4 éves korban kezd derengeni, hogy valami nem stimmel a gyerekkel.
De még a babáknál is nehéz megtippelni hogy hogyan fog fejlödni.
Bizonyos típusait a prena teszt/nifty teszt segítségével igen, egyébként tudtommal nem.
Az, hogy volt egy elhajlásod a terhesség elején, nem jelenti feltétlen, hogy értelmi sérült lesz a gyereked, azért az nem pár pohár italon múlik. Persze nem árt kerülni az ilyesmit, de én már arra is láttam példát - nyilván a ritka kivétel - hogy anyuci nemcsak alkohollal mérgezte magát a terhesség alatt... Mindannyiunk legnagyobb megdöbbenésére nemcsak hogy nem lett sérült a gyerek, de kifejezetten intelligens.
Ne idegeskedj, azzal többet ártasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!