Németországban élő kismamák, anyukák, akiknek határozott szerződésük volt/van a munkahelyükkel: hogyan kapjátok az Elterngeldet?
1 éves szerződést kaptam, ezt fogjuk hosszabbítgatni a munkáltatómmal. Kisbabát szeretnénk vállalni. Ha minden jól menne, akkor kb. pont akörül járna le a szerződés, amikorra szülni szeretnék. 3 hónapot hagynék csak ki, mert főként otthonról végezhető számítógépes munkám van, és valószínűleg a férjem menne el azután a 3 hónap után Elternzeitra. A kérdésem az, hogy csak a 300eurós alap Elterngeldet kaphatom-e, vagy a fizetésem x %-át, ha
1. a szülés pillanatában már nincs szerződésem
2. még van szerződésem, de az hamarosan lejár
Van egy olyan opció, hogy bejelentkezek munkanélkülire arra a 3 hónapra, de az meg nagyon függ a munkaügyi tanácsadótól, hogy beírja-e, hogy munkaképtelen vagyok, és akkor nem kaphatom meg.
Vlt már valaki hasonló helyzetben? Illetve milyen támogatásokra vagyok így jogosult arra a 3 hónapra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!