Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Közalkalmazott ként, ha...

Közalkalmazott ként, ha terhes vagyok mi jár?

Figyelt kérdés
2-hónapja vagyok köz alkalmazott.Mi jár,ha nincs meg a 365-napom?Maradhatok köz alkalmazott ként dolgozni,vagy egyből megszüntetik a szerződésemet?

2014. okt. 27. 21:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
hat dolgozni nem engednek sztem mert veszelyes de tavpenzt kapsz amig le nem jar a sxerzodesed vagy meg nem szuletik a baba
2014. okt. 27. 21:49
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne dolgozhatna közalkalmazottként?

Terhesen (és a gyerek 3 éves koráig) nem rúghatnak ki. Ha lejár a határozott idejű szerződésed, akkor nem kötelesek hosszabbítani.

Mivel nem lesz meg a 365 nap biztosítási időd, ezért csak gyes-re leszel jogosult.

Ha olyan a munkaköröd, akkor az orvos kiírhat táppénzre terhesség idején.

2014. okt. 27. 21:57
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Gyöngyszemek :-) távpénz, közalkalmazott ként :-)
2014. okt. 27. 21:59
 4/16 anonim ***** válasza:

Bocsi, de háromszori olvasás után sem tudom értelmezni a kérdésed egy részét. "Maradhatok köz alkalmazott ként dolgozni".

Az alapkérdés, hogy határozott szerződésed van? Mert ha igen, akkor a szerződés lejártáig dolgozhatsz, vagy elmehetsz táppénzre, de több mint valószínű, hogy nem hosszabbítják meg. Elvileg, ha nagyon "jófej" a munkáltatód, akkor éppen hosszabbíthatna így is, de mivel 2 hónapja dolgozol, biztos, hogy nem fog a saját költségvetéséből rád "pazarolni". Ha meg vannak veled elégedve, akkor újból felvehetnek majd szülés, gyed/gyes után.

2014. okt. 27. 22:08
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
utolso mert ne lehetne valaki tavpenzen kozalkalmazottkent??? En is azt kaptam amig le nem jart a szerzodesem,mi falun lakunk es azt mondta a polgarmester h ne menjek dolgozni mert a kozmunka nem terheseknek valo ( talicskat tologatni meg ehhez hasonlok)
2014. okt. 27. 22:09
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
bocsi akkor utolso elotti
2014. okt. 27. 22:11
 7/16 anonim ***** válasza:
a közmunka és a közalkalmazott nem ugyanaz...
2014. okt. 27. 22:13
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Közalkalmazott pl. a tanár és a kórházban dolgozó orvos is, ne keverjétek a közmunkással.
2014. okt. 27. 22:32
 9/16 anonim ***** válasza:

"

Elvileg, ha nagyon "jófej" a munkáltatód, akkor éppen hosszabbíthatna így is, de mivel 2 hónapja dolgozol, biztos, hogy nem fog a saját költségvetéséből rád "pazarolni"

A munkáltató saját költségvetését egy közalkalmazottnál elég nevetséges. Mivel az ő munkáltatója egy állami szerv.

Jó lenne tudni, hogy milyen szerződésed van, mennyi ebből a próbaidő?

2014. okt. 28. 06:41
 10/16 anonim ***** válasza:
. Mivel az ő munkáltatója egy állami szerv vagy önkormányzat!
2014. okt. 28. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!