Közalkalmazott ként, ha terhes vagyok mi jár?
Mit dolgozol közalkalmazottként? Milyen szerződésed van? A helyesírásra gyúrjál rá, mert nehéz értelmezni amit írsz! (köz alkalmazott ként?????)
2014. okt. 28. 07:04
Először is kérdés, hogy milyen szerződésed van (határozott vagy határozatlan idejű), ill. előtte dolgoztál-e.bHa nem akkor tp-re csak addig vagy jogosult amennyit előtte ledolgoztál (tehát ha most mennél tpre akkor 2 hónapig lehetnél tpn), illetve igy a gyerek születésétől csak gyes járna neked (kivéve ha most végeztél felsőfokú intézményben). Szóval szerintem amig tudsz dolgozz, de persze azért még van pár kérdés a juttatásokat illetően.
2014. okt. 28. 09:23
Ugyanaz, mintha nem lennél közalkalmazott, vagy szeri tem inkább közmunkást akartäl írni, nem?
A másik:valaki írta a 3 éves korig tartó védettséget. Ilyen nincs már. Addig vagy védett, amíg otthon vagy a gyerekkel. Ha visszamész dolgozni, legyen 1,2 vagy 3 éves, a védettség megszűnik, és ki is rűghatnak.
2014. okt. 28. 19:23
14/16 A kérdező kommentje:
A szerződésem az határozott idejű.Közmunkán vagyok,ahol végül is megszakadni nem kell,mert az ember saját tempójába teheti a dolgát nem hajtanak,nem nehéz dolgot kell csinálni.Az,hogy maradhatok-e arra gondoltam,mivel,egy állami szerv,nem csak a főnök dönt szerintem.Gyed-re nem is fogok kapni semmi minimális összeget?
Akkor most a legfontosabb kérdés, meddig szól a szerződésed, mikorra vagy kiírva. Előtte volt-e munkaviszonyod, ha igen mikor és mennyi. Voltál-e, jár-e egyáltalán álláskeresési járadék neked, azt kihasználtad-e.....
Ezek alapban a jogosultsági idő meghatározásához fontosak.
Mint már fentebb is írtam, ha csak ez a munkád volt mostanság, akkor a szerződésed lejártával ez sem lesz (határozott idejű szerződést egyszerűen nem fognak meghosszabbítani, főleg nem közmunkás szerződést ) és tp-re is csak addig leszel jogosult amennyit előtte ledolgoztál. És igen szintén ha nincsenek meg a feltételeid a gyedhez, nem fogsz kapni szülés után csak családi pótlékot, gyest és egyszeri anyasági támogatást. Tehát tgyás, gyed nem illetne téged.
2014. okt. 29. 11:14
16/16 A kérdező kommentje:
Hát a szerződésemet,most fogják hosszabítani,3 .-án.Mert még nem tudja a munkáltató,hogy terhes vagyok,meg nem is akarom mondani,míg dokihoz nem megyek,mert 11.-re kaptam időpontot.Nekem már volt két vetélésem,egy a kislányom születése elött 2010-be,egy pedig 1-éve,ezért nem akarom nagyon hangoztatni a munkáltatómnak,míg nem megyek dokihoz.Idén februárba mondtam fel az előző munka helyemen,munka nélkülire már nem vagyok jogosult,mert kihasználtam már.Viszont elméletileg ugye van valami szociális járadék amire nemtudom mik a feltételek,hogy jogosult legyek,tudom hogy nem nagy összeg,de a tb.-t azt fizeti.
Kapcsolódó kérdések: