Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek is keveset eszek?

Szerintetek is keveset eszek?

Figyelt kérdés
Most vagyok a 13. hetben es anyosom szerint keveset eszek es igy nem fog fejlodni a baba. Nem ertem hogy azert mert babat varok miert kene egesz nap zabalnom. Eleve nagy sulyrol indulok es nem akarok sokat hizni. Az elozo terhessegemnel is 8 kg hiztam megis 3100 g-mal szuletett a kisfiam. Szoval ezeket eszem: reggelire egy joghurt vagy valamilyen peksuti tejjel. Ebedre nomalis adag kajat vacsorara ha marad az ebedbol akkor azt ha nem akkor valami szendvicset csinalok vagy gyumolcsoket eszek meg minden nap kb. 10-15dkg savanyu kaposztat mert nagyon kivanom. Szerintetek is keves ez? Ti mennyit esztek egy nap?
2014. okt. 26. 08:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem kevés. Anyósod mit szeretne, hogy egyél a nap 24 órájában?
2014. okt. 26. 08:27
 2/10 anonim ***** válasza:
szerintem nem eszel keveset, én ennyit sem ettem..nagy sullyal kezdtem a terhességet, 4 kg ot hiztam a babám is 4 kg lett :D
2014. okt. 26. 08:37
 3/10 kloetta ***** válasza:
jajj, ne hallgass másra, engem is tömni akartak terhesség alatt, mert ugye 2 helyett eszel, egyél még!!! Ha neked elég, akkor normális, max a változatosságra figyelj, a vitaminbevitel miatt.
2014. okt. 26. 08:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem baj, akik nagyobb súllyaé indulnak, kevesebbet is kell hízniuk terhesség alatt. Van az interneten ilyen táblázat, hogy ha x kg-ról indulsz mennyit ideális hízni, keress rá! A baba úgyis elveszi ami neki fontos, lényeg hogy vitaminokat vigyél be. A gyümölcs meg a savanyű kápi nagyon jó pl.
2014. okt. 26. 09:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia

nagymamám engem is tömni akár állandóan. . Ő hízott 40kgt terhesen mert zabalt és állandóan etetni, hogy kicsi lesz a baba és éheztetem. .

megjegyzem epekovem van, ezértnem ehetek aakármit mert görcsöket okoz már a kő. Egy nap 5*kell ennem kisi adagokat. E mellett szedek elevitet, vasat, magnéziumot. .. 31hetesen 1600gr - ra saccoltak a lányom szerintem az nem olyan kkicsi. .

32hkm

2014. okt. 26. 09:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kevés, sőt... Ne fogyózz, de figyelj arra, hogy mit eszel. Anyósoddal meg ne törődj! Hány kiló vagy?
2014. okt. 26. 09:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Én ennél kevesebbet eszek.

Első babámmal sem zabáltam mégis 4kg-mal született

2014. okt. 26. 11:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne törődj az anyósoddal. Nem kevés amit megeszel. Az idősebb generáció (szerintem anyósodnál is idősebbek) még azt tanulta, hogy 2 helyett kell enni. Mára ez az elmélet megdőlt. Maximum 2-ért kell enni és ez nagy különbség. Vitamint, ásványi anyagot vigyél be, esetleg fehérjét. Szerintem jól csinálod, nem kell túlhízni magad. Főleg,hogy nagyobb súlyról indulsz.

Vedd úgy, hogy anyósod idejében nem biztos hogy a terhesség alatt felszedett kilókra olyan nagyon figyeltek, így csupa jószándékból etetne. Ne fakadj ki miatta/neki.

2014. okt. 26. 13:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Igen tudom hogy anyósom nem rossz szándékból mondja csak kíváncsi voltam mások véleményére is.
2014. okt. 26. 14:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak a 20. hét után van szükséged extra kalóriára a baba miatt. Akkor is elég +200 kcal, ami kb egy szelet kenyér némi felvágottal. Én sem ettem sokkal többet 39w3d-re született 3500 grammal a lányom.
2014. okt. 26. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!