Hogyan számolják a betegállományt terhesség alatt? Mikor dolgoztam 93 ezer volt az alapbérem és ebből vonták le a levonásokat. Most kerek 50 ezret kaptam. Ez normális?
Figyelt kérdés
2008. aug. 12. 16:04
1/3 anonim válasza:
Szia!
Igen, a bruttó béred 70 %-t kapod, amiből szintén vannak levonások.
2/3 A kérdező kommentje:
miket vonnak le belőle?
2008. aug. 12. 16:19
3/3 anonim válasza:
Szia!
ha a bruttó alapbér 93 000 ft volt, akkor először 15 nap betegszabi jár, aztán táppénz, amiből csak 18%- adót vonnak, de visszajön adójóváírásba!
Szerintem az 50 ezer kevés, de nem tudom mi miatt!
Az én sze,mélyi alapbérem 95000 ft és ebből 61800ft a táppénz, ebból lejön az adó, de visszajön mint adójóváírás, tehát 61000 körül kapok..
Nem értem az 50 000 neked miből jön ki!
Talán azért lehetséges, mert nem érkezett be a céghez a hónap 30.-áig vonatkozó táppénzed,és ha havi munkaidőkeret van, akkor nem is fizetik előre, tehát a következő bérednél , táppénzednél pótolni kell az elmaradást,ha rendesen leadod a tp -papírt.
priviben kérdezhetsz , ha nem érted.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!