Akiknél kicsi a korkülönbség, azok hogy viselték a tesó emelgetését terhesen? Volt már olyan, hogy baj lett belőle?
Köszönöm a válaszod!
Hát igen, testileg az első, idegileg meg az utolsó hónapoktól félek :S
Batran mondhatom, hogy nalunk kicsi a korkulonbseg. A nagyobbik babam ho vegen lesz 14 honapos, en pedig holnap lepek a 37. hetbe a picibbel.
Az elso babam nehez is, nagy is, eleven is (mar tobb, mint 13 kg, hamar elindult, eros, egesz nap rohan, pakol, felfele maszik).
Szoval olyan hajtasban, rohanasban, emelesben telik a terhessegem, hogy ennyi erovel gyapotfoldon is dolgozhatnek, vagy mehetnek aratasbol szulni. Szepen fejlodik a pici uh szerint, sem beverzesem, sem egyeb gondom nem volt a terhesseg alatt, rendkivul fitt maradtam es mozgekony, csak most erzem, hogy lassulok es neha faj mar a derekam.
A mehszajammal kapcsolatosan a 30. heten megremisztett a doki, 2100-asnak titulalta, mondta, hogy probaljak pihenni, csak akkor emeljem a nagyobbikat, amikor muszaj (sokszor muszaj, hiszen meg o is baba). De kulonosebb veszely igy sem volt, hiszen sok kismama mar szinte ilyen mehszajjal kezdi a terhesseget. Par napja voltam ismet vizsgalva: a mehszaj allapota valtozatlan, a lepenyem kituno, a ctg fajasokat nem mutat, a baba meg mindig jol fejlodik, a verkepem tokeletes, szoval a doki szerint idealis terhessegem van annak ellenere, hogy ez nem arrol szol, hogy egesz nap magamra vigyazok.
Sok sikert es boldogsagot nektek is!
Na ettől én is tartok kicsit, 7 hónapos a lányom és már nagyon gyúrunk a tesóra.
Mivel az első baba is lombikbaba, így előfordulhat, hogy a második is az lesz, anno nem emelhettem 2 kg-nál nehezebbet, hát nem tudom, hogy fogom csinálni.
Bocs, az offért.
Nálunk is kicsi a korküli. Nekem 16 hetes terhesen volta elég erős görcseim, magnézium semmit se használt. Nekem is azt mondták hogy ne emeljem a nagyot ugye és hogy pihenjek...hát ez ugye lehetetlen volt örökmozgó 16 hós mellett...Ő nem nehéz (most 2 éves és 11 kiló kisfiú) de őt meg babakocsistul emelgettem a lépcsőn.
Segítségem nem volt, most sincs és a kisfiam meg nem értette volna hogy mégis miért nem emelem fel sose.
Nekem a 32.héttől nyilni kezdett a méhszáj ekkor volt 2100 majd ahogy ment előre a terhesség úgy egyre jobban nyílt. 37 hetesen már 2222 volt és mégis csak a 40.hétre szültem meg, viszont szinte alig volt fájásom és rekord gyorsan 50 perc alatt megszületett a 4400 grammos lányom:))
Szóval volt ennek előnye h hamarabb nyílni kezdtem.
A dokim szerint egyébként amúgy is normális hogy többedik terhességnél hamarabb nyilik a méhszáj és hogy 2222-vel is még vidáman elvoltam 3 hetet.
Egy hátránya volt, hogy nem lehetett onnantól semmi szex, de őszintén megmondva akkor már semmim se kívánta:))
szia,én is egy 10hónapos,10kilós baba mellett estem újra teherbe.Most már 23 hetes vagyok.Én is nagyon tartottam az emelgetéstől,mondjuk én 5kiló felesleggel kezdtem a tesóval,amiből először fogytam 3at.Most vagyok +5kiló hízásnál,és elég nagy a hasam,ami gátol az emelésben.Nekem már a kezdetektől a farcsontom,medencém bánta az emelgetést.A fiam már jár,így nem egyszerű utolérni-de minden megoldható.A dokim annyit mondott,hogy amikor csak tudok pihenjek.Most az van,ha a gyerkőc du alszik,alszok vele én is.Abszolút nem érdekel,hogy ilyenkor tudnék kicsit pakolni utána....az megvár.Szerencsére a méhszáj eddig 3000,és a pocaklakó elég türelmes,és jól viseli a nagy testvérét :-)
ha nagyon érzem a hasam,akkor több magnéziumot veszek be.És nem mellékes,hogy én egyedül vagyok hétköznap a fiammal,mert apa csak 7végente jön haza.úgyhogy nálunk is muszáj az emelgetés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!