Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nőgyógyász teljesen baparázt...

A nőgyógyász teljesen baparáztatott a cukoreredményem miatt, aludni is alig tudtam. Tényleg ilyen veszélyes ez? Aki jártas ez ügyben, k nyugtasson meg plíííz!

Figyelt kérdés
a terheléses cukrom 9.5 lett. majd a védőnőt 2 hétig el sem értem,h. közöljem vele,amikor találkoztunk,annyit mondott,h. mérjem egy napig evések előtt és után. azok az eredmények jók lettek. most elmentem a nődokihoz és majdhogynem leharapta a fejem,h. miért nem mentem eddig hozzá és hogy úristen ez milyen magas, nem érdekes,h. az otthoni mérések jók lettek (ott helyben is megmérte a cukrom, kereken 5 volt), ez terhességi diabétesz, alacsonyabb értékkel is fektettek már be kismamát, meg hogy milyen magas az anya magzat kockázat és még a baba is meghalhat. teljesen betojtam. adott egy halom beutalót. tényleg ennyire vészes ez a dolog? itthon még 4 lekváros palacsinta után is csak 7.4 volt a cukrom. jogosan paráztatott be?

2014. okt. 18. 05:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem 12,8 lett a terheléses eredményem. Azonnal kórház, és egy hét alatt beállítottak inzulinra. 180 grammos ch diétát kell tartanom. A picike szépen korának megfelelően fejlődik. Most vagyok 28 hetes. Kicsit macera a napi 6 időpontra kajálás, a napi 6 mérés, és a ch számolgatás, de a kis szarosért megéri :) Nekem a gyümölcsökről való lemondás a legnagyobb szívfájdalom, de így jártam. Majd szülés után lesokkolom a szervezetem minden gyümivel, amit csak találok :) Amúgy nyugi! Csak a kezeletlen diabétesz a veszélyes, és inkább parázza túl a doki, minthogy a babának baja legyen.
2014. okt. 18. 21:26
 12/16 A kérdező kommentje:

köszi lányok,kissé megnyugodtam,bár a tegnapi napom jó nagy pánikban telt. a legnagyobb baj az egésszel az,h. már 32 hetes vagyok, védőnő nem aggódott nagyon a 9.5 miatt,csak az egész napos mérést javasolta,meg h mondjam majd a nőgyógyásznak is. és az a baj,h. 6 hét eltelt közben és nem diétáztam,mert megnyugodtam,h. az itthoni eredmények jók.

a baba szerencsére megfelelően fejlődik,bár őszintén szólva nem mertem utána nézni,h. milyen következményei lehetnek a magzatra nézve a kezeletlen cukornak,de rettegek így is,h. már elrontottam valamit. viszont az egy kicsit megnyugtatott,h. hétfőre már kaptam időpontot diab. tanácsadásra. legalább már lesz valami fogalmam az étkezésről,mert most nagyon idegennek tűnik,amiket olvasgatok.

2014. okt. 19. 03:55
 13/16 anonim ***** válasza:

A védőnőt meg jól fenékbe kellene rúgni, mert szakmai műhibát követett el! Finoman szólva fogalma sincsen a terhességi diabetesről, ami ebben a munkakörben elengedhetetlen! Azt sem értem, hogy orvos miért nem látta a laboreredményt. Hova vitted vissza? Semmilyen eü dolgozó nem kompetens ennek az értékelésében, csak az orvos. Ezt neked is tudni kellene azért. Bocsánat, nem bántani akarlak, de azért ez felelőtlenség!

Az Otthoni cukor mérése nem mérvadó, csak segédeszköz egy beállított cukrosnak. A terhelés mutatja, hogy probléma van.

Akkor nem lesz baja a babának, ha minél hamarabb elmész a gondozóba és szigorúan betartasz mindent! Napi ötszöri étkezés, szénhidrát számolása, mérés.

Addig is teljesen iktasd ki az étrendből a fehér lisztből készült pékárut, mindennemű cukros dolgot, mézet, fagyit, pogácsát, sütit stb.

Amik fogyaszthatóak na szénhidrátok közül, azok a teljes kiőrlésű pékáruk (nem a tescos színezettek, hanem a valódiak), barna rizs kimérve, kiszámolva, krumpli számolva, durumtészta mérve számolva a mennyiséget, kuszkusz. Mérni mindent szárazon kell, az internetről tudsz letölteni szénhidrát táblázatot.

A szokványos terhességi diéta úgy néz ki, hogy napi 150gr szénhidrátot kell elosztani 5 étkezésre.

Reggeli: 25gr CH (ez 5dkg teljes kiőrlésű kiflit, kenyeret jelent vékonyan vajjal, húskrémmel, zöldségekkel, tojással stb)A feltétekben (tojás, hús, zöldség nincsen szénhidrát, ezért ezek bátran ehetők)

Tízórai (10 órakor) 25 gr CH Ilydenkor fel kell osztani a szénhidrátot 2 felé. Gyorsan és lassan felszívódóra.

Gyorsra példa a gyümölcs és a tej. (tehát pl 1 közepes alma kb 10gr ch-t tartalmaz)

Lassúra példa a korpovit keksz, vagy a teljes kiőrlésű pékáru, abonett. Ilyenkor megeszel egy almát 4 db korpovit keksszel. Vagy tejet, kefírt, joghurtot korpovittal, abonettel.

Ebéd (13 óra) 50gr CH legegyszerűbb, ha kaját rendselsz, ahol fel van tüntetve a CH (pl nprbi update rendelés, vagy más diétás menü, ahol 50gr ch van ebédre)

Uzsonna: 10gr ch csak gyors (pl diétás túró rudi, vagy 1 alma, vagy 1 gombóc diet fagyi, vagy diet joghurt)

Vacsora (30grCH) Megint mérni kell a kenyeret, kiflit, vagy meleg étel esetén a krumplit, tésztát szárazon a táblázat szerint.

Ezt majd elmondják a gondozóban részletesen. 3 óránként kell enni, nassolni csak szénhidrátmentes dolgot szabad.

Ne aggódj, ha a baba most rendben van, akkor ha tartod a diétát, nem lesz baja.

2014. okt. 19. 10:21
 14/16 anonim ***** válasza:

Milyen szakmai hibát követett el a védőnő? A kérdező megkapta az eredményt, amin neki is látnia kellett, hogy rossz, mert gondolom rajta van a normál tartomány is. Ezzel az eredménnyel nem ment el azonnal a terhesgondozóba, hanem 2 hetet várt és akkor is védőnőhöz ment, nem orvoshoz. A védőnő "az egész napos mérést javasolta,meg h mondjam majd a nőgyógyásznak is". Tehát a védőnő elkülde orvoshoz, de a kérdező csak 4 héttel később ment, hiszen azt írja, hogy időközben eltelt 6 hét.

Azért remélem a babának semmi baja nem lesz, de légyszíves minél hamarabb menj el a diabetológiára.

2014. okt. 19. 10:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a terheléses cukrom ,a cukros lötty után 2 órával, 8.2.lett,a doki azt mondta ez nem vészes, 7.8-ig jó,de beküldött a kórházba egy vércukorprofilra,ez annyi volt,hogy reggel éhgyomorral és 1-2 napi holmival bevonultam a kórházba,7szer vettek vért,minden étkezés előtt után ,és egyszer éjfélkor,csak azt ehettem amit ott kaptam, csak vizet ihattam, jók lettek az eredményeim,másnap jöhettem haza. Annyit írtak a zárójelentésre,hogy csökkentett szénhidráttartalmú étkezések javasoltak ,napi 6szor. Számolgatnom nem kell,annyi,hogy nem eszem édességet,annyi cukrot fogyasztok ami belemegy a tesejkávémba reggel,ez nem sok ennyi belefér, nem eszek kifőtt tésztás ételeket,és pékárút. Eleinte mértem a cukrom ,kaja után 2 órával ,a legtöbb 7.1 volt,általába 7 alatt van de a doki azt mondta 7.8-ig teljesen jó,nem kell mérnem minden nap. Ultrahangon a picivel minden rendbe azóta is, a lepénnyel is,tehát ha a cukrom nagyon magas lenne a lepénnyel nem lenne minden oké. Próbálj meg azért a diétára figyelni,éhezni nem fogsz,nem is szabad,csak kicsit meg kell válogatni mit eszel és nem lesz gond. 33.hetes kismama :)
2014. okt. 20. 12:54
 16/16 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! nekem mindenhol azt mondják,h. 7 felett nem jó a cukor terhességben! egyébként ma voltam diétás tanácsadáson,megyek én is erre a 6 pontos vércukorprofilra,de nem bent fekvősre,hanem ambuláns módon. ma vettem teljes kiőrlésű kenyeret, többször ettem,mint szoktam és kevesebbet. csak a reggeli kávémat gyászolom. :(
2014. okt. 20. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!